Να ζητήσουν από τον υπουργό Υγείας την απόσυρση της διάταξης των νοσηλείων των 25 ευρώ αποφάσισαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ που θα συναντηθούν το απόγευμα (18:30) με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης, με ενημέρωση των βουλευτών για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς αιφνιδιασμούς και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Η συνάντηση αντιπροσωπείας των βουλευτών του ΠαΣοΚ με τον κ. Γεωργιάδη γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκτόνωσης της έντασης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να βρουν κοινό τόπο για το δημοσιονομικά ισοδύναμο μέτρο που θα μπορούσε να επιβληθεί αντί του τσουχτερού νοσηλείου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει επανειλημμένως ότι η επίμαχη ρύθμιση θα μπορούσε να καταργηθεί, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζεται είναι η επιβολή τέλους στα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Επίσης, έχει τονίζει ότι η τρόικα συμφωνεί να καταργηθεί το νοσήλειο των 25 ευρώ, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής σε όλα τα παραπεμπτικά.