Σφοδρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός την Παρασκευή. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα και αύριο Σάββατο και προβλέπεται σταδιακήεξασθένησή τους από το μεσημέρι.

Ισχυρή καταιγίδα και στηνΑττικήχωρίς προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Λόγω των δυνατών ανέμων μετ’ εμποδίων εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των «ιπτάμενων δελφινιών» στον Αργοσαρωνικό. Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Παλούκια-Σαλαμίνα. Προβλήματα υπάρχουν και σε τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές.

Το Λιμενικό συστήνει στους επιβάτες προτού ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Βροχερός είναι ο καιρός στηβόρεια Ελλάδα,με το θερμόμετρο να δείχνει τους 14 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς και τους 8 βαθμούς στην Έδεσσα.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί κανονικά.

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Στους 10 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, με τον καιρό να είναι επίσης, βροχερός.

Στους 15 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Κανονικά λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα στα Τρία- Πέντε Πηγάδια, στο Σέλι, ενώ κλειστό για χιονοδρομίες, είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.

Στους 8 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα και στα Γρεβενά. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου. Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα.

ΤοΣάββατοπροβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζουν μόνο τις νοτιοανατολικές περιοχές.