Όσοι είχαν την προσδοκία να περάσουν τις γιορτές στα «λευκά» θα απογοητευθούν, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός τόσο σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τις βράδινες ώρες σήμερα,παραμονή Χριστουγέννωνκαι από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους (6-8 μποφόρ).

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου.

Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές.

Η θερμοκρασία από 8-10 βαθμούς στα βόρεια, από 9-13 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στους 14 στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και την ημέρα τωνΧριστουγέννωνστην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στην ανατολική και νοτιά Αττική.

Σταδιακά από τις απογευματινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρώτη κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς. Λίγο χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες όπου η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς.

ΤηνΠέμπτη 26 Δεκεμβρίουαναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες, όμως, νέα σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 13 βαθμούς.