Δύο πλημμελήματα, αυτό της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Λιάπης ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο πρώην υπουργός προσήχθη στην εισαγγελία Πρωτοδικών στον κτίριο 16 της Ευελπίδων συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του από τον εισαγγελέα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το ακροατήριο του μονομελούς πρωτοδικείου. Ζήτησε τριήμερη προθεσμία και θα δικαστεί την Πέμπτη και έτσι αναχώρησε για την οικία του. Επιπλέον του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για μη ασφάλιση αυτοκινήτου και για κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια δίχως να έχει την σχετική άδεια.

«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει» δήλωσε στους δημοσιογράφους στα δικαστήρια.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη λίγο μετά τις 11.00 την Τρίτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Υπολογίζεται ότι ο πρώην υπουργός καταθέτοντας τις πινακίδες του αυτοκινήτου του επιδίωξε να μειώσει τα έξοδά του κατά 5.500 ευρώ που αντιστοιχούν σε τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και ασφάλεια.

Από το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική ζωή το 2009, προκύπτει ότι διαθέτει πλήθος ακινήτων σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ και τρία Ι.Χ.

Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας απ’ όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του. Στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών φρουρούμενος και με χειροπέδες ενώ αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Αυτόφωρο.

Εξερχόμενος του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής όπου κρατείτο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες.Έκαναλάθος».

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση (είχε υπογράψει βεβαίωση στην Εφορία ότι από τη στιγμή που καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας αποδέχεται πως δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο) και ανασφάλιστο όχημα.