Η παροχή ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο ξεκινά την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 πιλοτικά στη λεωφορειακή γραμμή 302 (Δουκίσσης Πλακεντίας – Γέρακας) και στη γραμμή 6 των τρόλεϊ (Ιπποκράτους – Νέα Φιλαδέλφεια – Κόκκινος Μύλο) της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ).

Το wi-fi θα «τρέξει» πιλοτικά, με δυνατότητα σύνδεσης με ταχύτητα έως 4G μέσω κινητού, tablet ή laptop, όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση και σε σημεία της διαδρομής που υπάρχει δίκτυο. «Στόχος μας είναι η πιλοτική αυτή εφαρμογή, το επόμενο διάστημα, να επεκταθεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οχημάτων του στόλου της ΟΣΥ» σημειώνει η εταιρεία.

Ειδικότερα, το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε 11 τρόλεϊ και τέσσερα λεωφορεία, που καλύπτουν τις ανάγκες των πρότυπων γραμμών 6 και 302.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύνδεση θα γίνεται μέσω μίας απλής πλατφόρμας και θα υπάρχει ειδική σηματοδότηση στην προμετωπίδα, αλλά και αυτοκόλλητα σε κεντρικά σημεία κάθε οχήματος.

Όπως αναφέρει η ΟΣΥ, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του νέου αυτού εργαλείου μέσω προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων, αλλά και εκμετάλλευσης της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης με σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος, από τα οποία περνούν τα οχήματα.

Επίσης, δημιουργείται ευκαιρία για τη συμβολή στη βελτίωση των υπηρεσιών της ΟΣΥ μέσω εξυπηρέτησης αναγκών πληροφόρησης των τμημάτων Παραπόνων και Στατιστικής και παρακολούθησης της πραγματικής πορείας των οχημάτων.