Ενας 41χρονος αστυφύλακας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και επιπλέον δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 27χρονου αστυφύλακα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την Τετάρτη τον συνάδελφο τους, ο οποίος ανήκει οργανικά σε υπηρεσία της Αττικής και τελεί από το περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και συμμετείχαν οκτώ άτομα (πέντε έλληνες και τρεις αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος αστυφύλακας.
Κατά την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ότι ο 41χρονος αστυνομικός είχε ενεργό συμμετοχή στο κύκλωμα παρέχοντας στους συνεργούς του στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος πριν τη σύλληψη του κατά τη διάρκεια παράνομης αγοραπωλησίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών παρείχε σε μέλη του κυκλώματος ενημέρωση για υπηρεσιακό όχημα, που όπως προέκυψε συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψη στους.
Συγκεκριμένα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία (λόγω της αργίας), ζήτησε και έλαβε από 27χρονο αστυφύλακα, που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του υπηρεσιακού οχήματος.
Ο 41χρονος αστυφύλακας οδηγήθηκε την Πέμπτη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη ο 27χρονος αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.