Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η ΕΜΥ σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και τα Δωδεκάνησα, που τα τελευταία 24ωρα δοκιμάζονται από τις καταιγίδες.

Βροχές αναμένονται, επίσης, στα δυτικά της χώρας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σημαντική αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στο νομό Φλώρινας, όπου ο υδράργυρος έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου. Την ίδια ώρα στην πόλη της Κοζάνης η θερμοκρασία έφθανε τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Σε άλλες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας η θερμοκρασία, το πρωί, κυμαινόταν περίπου στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας θα κυμαίνεται σήμερα από -1 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά από 1 έως 7 βαθμούς και στην Κοζάνη από 3 έως 9 βαθμούς, ενώ σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

ΣτηνΑττικήο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τη νύχτα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, αλλά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει του 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣτηΘεσσαλονίκηαναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οι οποίες αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο,Τετάρτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που αργότερα θα εξασθενήσουν. Προβλέπονται, επίσης, παροδικές χιονοπτώσεις σεορεινές και ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές σε δυτικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο
βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.