Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι τρεις εξ αυτών μετέφεραν με τρία φορτηγά και έριχναν σε οικόπεδο στη περιοχή του Βοτανικού μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ ο ένας διαχειριζόταν τον χώρο και ο πέμπτος είναι διευθυντής εταιρείας στα Οινόφυτα, απ όπου προέρχονταν τα απόβλητα.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Αττικής, εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης τρία φορτηγά να μπαίνουν σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να ρίχνουν απόβλητα. Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, ένας 40χρονος, ένας 46χρονος και ένας 33χρονος ομογενής.
Συνελήφθη επίσης και ένας 47χρονος ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι αμοιβής που είχε συμφωνηθεί.
Στο χώρο πήγε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι στο οικόπεδο είχαν αποτεθεί σε ύψος 2 έως 6 μέτρων απόβλητα, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα και είχαν συνδιατεθεί με αστικά απόβλητα. Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..
Σημειώνεται επιπλέον ότι προκλήθηκε εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες μετέφεραν και έριχναν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Επίσης εξακριβώθηκε ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο διευθυντή της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.