Τριαντάχρονος Eιδικός Φρουρός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και δυο ιδιώτες (ένας 30χρονος έλληνας και δυο υπήκοοι Πακιστάν 19 και 21 ετών) συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει επιπλέον τα αδικήματα της παραβίασης οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προέκυψε η συμμετοχή του Ειδικού Φρουρού και των δυο αλλοδαπών δραστών και σε άλλη περίπτωση ληστείας αλλοδαπών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από την έρευνα προέκυψε ότι την Τετάρτη το πρωί οι συλληφθέντες μπήκαν παράνομα σε σπίτι στην περιοχή του Αιγάλεω όπου διέμεναν τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, στους οποίους ο Ειδικός Φρουρός και ο 30χρονος συνεργός του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
Αφού τους ακινητοποίησαν με απειλές καθώς και με όπλο, αστυνομική ράβδο και χειροπέδες, που είχε ο Ειδικός Φρουρός, αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο Ειδικός Φρουρός μαζί με τους αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων στις 18 Οκτωβρίου μπήκαν σε σπίτι υπηκόου Πακιστάν στο Περιστέρι και με τον ίδιο τρόπο, (εμφανιζόμενοι δηλαδή ως αστυνομικοί) απέσπασαν 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.
Επιπλέον ο 19χρονος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και πάλι στις 12 Φεβρουαρίου μαζί με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν ιδιώτη έλληνα για υπόθεση αφαίρεσης χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα κινητά τηλέφωνα, ένα ιαπωνικό ξίφος, δύο μη υπηρεσιακές χειροπέδες, ένα ξιφίδιο και σαράντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.