Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ συμμετέχουν και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται λύση στο αδιέξοδο, καθώς τόσο οι απεργοί όσο και το υπουργείο Παιδείας παραμένουν ανυποχώρητοι.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν για να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επιμένει ότι κάποιοι επιθυμούν τη μετατροπή του χώρου της Παιδείας σε πεδίο πολιτική αποσταθεροποίησης.

Στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ εκφράζει σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, απαιτώντας «να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους και κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης».

Η ΟΛΜΕ καταδικάζει τόσο «την κλιμάκωση του αυταρχισμού και την ποινικοποίηση του αγώνα τους, με δεύτερη προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία», όσο και «την επιβολή αργίας στους 278 απεργούς που αρνήθηκαν να απογραφούν, αρνούμενοι να συναινέσουν στην απόλυσή τους και να σπάσουν μ’ αυτό τον τρόπο την απεργία τους».