Δύο υπαξιωματικοί που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Γυθείου, δύο πρώην αστυνομικοί, ένας Ειδικός Φρουρός, αλλά και ένας πρώην Ειδικός Φρουρός εμπλέκονται σε πολυμελές κύκλωμα παράνομης εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων που εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.
Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 27 άτομα από τα συνολικά 30 άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα. Ανάμεσα στα άτομα που αναζητούνται είναι ο πρώην Ειδικός Φρουρός.
Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια Γυθείου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού κ. Δημήτρη Μπαντιά οι δύο υπαξιωματικοί του Λιμενικού τέθηκαν σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα, ενώ συγχρόνως διετάχθη και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και της Αττικής συνελήφθησαν 19 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους
Οκτώ μέλη είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τότε είχαν κατασχεθεί περίπου 450.000 πακέτα, τα οποία οι δράστες είχαν παράνομα εισάγει μέσω θαλάσσης στη χώρα μας. Τα επτά από τα οκτώ μέλη του κυκλώματος που είχαν συλληφθεί τότε, είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι φυλακών
Επιπλέον, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι είχαν υπολογιστεί ότι ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ.
Εκτός από τα λαθραία τσιγάρα είχαν κατασχεθεί ακόμα μία νταλίκα, δύο φορτηγά και ένα επιβατηγό όχημα, καθώς και ένα πλωτό σκάφος.