Προοίμιο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων στην Ελλάδα και δείγμα επενδυτικής ανάκαμψης της χώρας αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Attica Finance Α. Ε. Π. Ε. Υ. και του κινεζικού ομίλου εταιρειών SUMEC, για επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, υπάρχει δέσμευση για άμεση υλοποίηση έργων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον οδοφωτισμό σε Δήμους και Περιφέρειες, όσο και στα ενεργοβόρα κτήρια του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.
Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών από τους εκπροσώπους των δυο εταιρειών (Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας και ο Πρόεδρος του κινεζικού Ομίλου κ. Κάι Τζίμπο), εκτός της προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού σε έργα τα οποία θα υλοποιούνται με τη συμμετοχή της Attica Finance ή του επενδυτικού της κεφαλαίου – fund, ο κινεζικός Όμιλος θα προσφέρει και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθησαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Όπως επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια σημαντικών έργων στη χώρα μας που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση θετικού οικονομικού κλίματος, το αρχικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών, είχε συναφθεί στις 26 Ιουνίου 2013, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.