Συγκέντρωση μπροστά στο Ραδιομέγαρο από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συμπαραστάτες που διαφωνούν με την εισβολή των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου τα ξημερώμτα της Πέμπτης. «Εμείς θα μείνουμε εδώ ώσπου να ξαναμπούμε μέσα» είναι το μότο των συγκεντρωμένων που είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί ως το βράδυ.

Λίγο μετά τις 16.00 άρχισε να προσέρχεται κόσμος και μετά τις 16.30 ο αριθμός τους πύκνωνε. Η λεωφ. Μεσογείων ήταν κλειστή από το ύψος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και μετά τις 17.00 έκλεισαν και τα δύο ρεύματα. Μπροστά στο Ραδιομέγαρο υπάρχουν αστυνομικοί αλλά όχι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί από το πρωί αυτοσχέδιο στούντιο από όπου γίνεται εκπομπή ψηφιακού σήματος. Από εκεί το βράδυ της Πέμπτης εξέπεμψαν δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Το δελτίο μεταδόθηκε μέσω της σελίδας της ΕΤ3 στο site των απολυμένων της ΕΡΤ,ertopen.
Χαιρετισμούς απηύθυναν πολλά εργατικά σωματεία, τονίζοντας τη συμπαράστασή τους και σημείωναν ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ και η κυρία Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, και συνδικαλιστές.
Η κυρία Δούρου δήλωσε: «Μην περιμένετε από τον κ. Σαμαρά, κοιτάξτε να πάρετε στα χέρια σας τη δουλειά σας και το μέλλον σας». Ο κ. Χαλβατζής επισήμανε ότι όλα είναι αποτέλεσμα «της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, της πολιτική των μονοπωλίων, της λιτότητα, την πολιτική που δεν σέβεται τα δικαιώμτα των εργαζομένων».

Τι γίνεται τώρα στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου

«Όσοι ήμασταν, το βράδυ της Τετάρτης, στο κτίριο της ΕΡΤ είδαμε γύρω στις 4.18 τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να πλησιάζουν το Ραδιομέγαρο» λέει μιλώντας στο vima.gr ο αθλητικός συντάκτης Νίκος Κορόβηλας, γνωστός κυρίως από τις μεταδόσεις των αγώνων Formula 1, που είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παραμένει ακόμα μέσα στο Ραδιομέγαρο.

«Γύρω στις 4.30», συνεχίζει, «εισέβαλαν από πέντε διαφορετικές εισόδους στο κτίριο. Επικεφαλής ένας ταξίαρχος μαζί με τον εισαγγελέα. Εγώ παρέμεινα, μαζί με έναν τεχνικό, γιατί ρητά είχαμε ζητήσει να είναι παρόντες τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι κατά τον έλεγχο του Ραδιομεγάρου από την Αστυνομία. Πράγματι γύρισα όλο το κτίριο μαζί με τους αστυνομικούς, δεν βρέθηκε το παραμικρό για να καταλογισθεί στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αντιθέτως εξεπλάγησαν όλοι με την άψογη κατάσταση και με την καθαριότητα σε όλους τους χώρους. Στη συνέχεια “ανέβασα” την ανακοίνωση-κάλεσμα για συμπαράσταση στους εργαζόμενους και συνέχιση του αγώνα».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή μέσα στο Ραδιομέγαρο, αφού είναι ο ένας εκ των δύο εργαζομένων που παραμένει στο κτίριο, «εγώ δεν φεύγω. Θα παραμείνω όσο μπορώ» μας λέει. Το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έξω από την ΕΡΤ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει τα σωματεία, στο εσωτερικό είχε μείνει μόνο ο ταξίαρχος που είχε μπει μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις το πρωί, όπως λέει ο Ν. Κορόβηλας.

«Τώρα που έκανα μία βόλτα στο κτίριο (σ.σ.: γύρω στις 19.00) δεν υπήρχαν ούτε τα ΜΑΤ. Είχαν βγει έξω από το κτίριο προφανώς για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω της συγκέντρωσης. Το κτίριο είναι έρημο. Δυστυχώς τη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης την κλείσανε…».