Ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή, κ. Δημήτρη Φούκα απολογείται την Παρασκευή ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας (κακούργημα). Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα έγινε έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή στην Αθήνα και βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ, αλλά και υλικό από τον στρατό.

Η έφοδος αποφασίστηκε μετά από μαρτυρία στον ανακριτή, ο οποίος ερευνά τις δικογραφίες των υποκλοπών, αλλά και του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, που περιελάμβανε και απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Κατά την έρευνα που έγινε παρουσία του ανακριτή αποκαλύφθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή έχει απολογηθεί και πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να έκανε την διαρροή και κατηγορείται για φυσική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατηγορία, η οποία μοιάζει με αυτήν της κατασκοπείας.

«Για σκευωρία και ποινικοποίηση της λειτουργίας του βουλευτή» κάνει λόγο, μιλώντας στο «Βήμα», ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. Προσθέτει ότι «στο σπίτι μου δεν βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ παρά μόνο έγγραφα σχετικά με το υπουργείο Αμυνας τα οποία είχα για τις ανάγκες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως σκιώδης υπουργός Αμυνας την περίοδο που το ΠαΣοΚ ήταν αντιπολίτευση».

Δήλωση Καρχιμάκη

«Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.
Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερατις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώνταςνα εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά.
Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει .
Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν
..»