Σύσκεψη για το πρόβλημα της μεταφοράς στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στο ΧΥΤΑ της Φυλής, πραγματοποιήθηκε σήμερα έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη με αρμόδιους φορείς του δημοσίου.
Κατά τη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση όλων των πλευρών να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν η μεταφορά των απορριμμάτων των δύο δήμων της Πελοποννήσου, Ερμιονίδας και Τρίπολης, στο ΧΥΤΑ της Φυλής, η οποία είχε προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρών, καθώς το πρόβλημα γίνεται πλέον οξύ και στην Φυλή.
Προς στιγμή, ωστόσο, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι δέουσες ενέργειες και δεσμεύσεις όλων, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, για την παύση της μεταφοράς των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που διευθετεί προσωρινά τη μεταφορά, της ισχύουσας νομοθεσίας και του υφιστάμενου προγραμματισμού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του ΥΠΕΣ για θέματα αποβλήτων κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής και άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.