Το πρόγραμμα τουΚοινωνικού Φροντιστηρίου υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στήριξη οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία μεεθελοντές καθηγητές και με στόχο την προετοιμασία μαθητώνγια τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια της πιλοτικής λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατά την σχολική χρονιά 2012-2013, που έδωσε διέξοδο σε μεγάλο αριθμό μαθητών, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είχαν τις δυνατότητες επαρκούς προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήδη λειτουργεί ένα Κέντρο Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο 18ο Λύκειο (Λ. Ιώνιας και Ρως 18 ή Δαίρπφελδ 11) με την συμμετοχή έως αυτή την ώρα 230 μαθητών, αριθμός διπλάσιος από πέρσι, ενώ 120 εθελοντές καθηγητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διδάξουν αφιλοκερδώς.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε πιλοτικά πέρσι από τα Λύκεια της 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας και στόχος είναι στην συνέχεια να επεκταθεί στα Λύκεια όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραμματεία: 210 2511339 (ώρες λειτουργίας 15:00-21:00)