Στην υπογραφή της απόφασης για την ένταξη των επιτυχόντων παραγωγών της Λάρισας, στην δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών, που συνέβαλαν με τις καλλιεργητικές τους μεθόδους, στην προστασία της περιοχής, ανέρχεται σε 1.196 άτομα, ποσοστό που αγγίζει το 73,8%. Απορρίφθηκαν 424 αιτήσεις, ποσοστό (26,2%), που δεν κατόρθωσαν να εκπληρώσουν τα κριτήρια.
Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνει αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Υπενθυμίζεται ότι, η υλοποίηση των στόχων της δράσης 2.1 για την «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 περί «γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», πραγματοποιείται μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές καλλιεργητικές πρακτικές, οι οποίες στηρίζουν την αειφορία των οικοσυστημάτων της χώρας, όπως τη μείωση των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων, τη μείωση της κατανάλωσης νερού, την αγρανάπαυση, την αμειψισπορά και την δημιουργία χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.