από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Νέα πενθήμερη απεργία από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Με προβλήματα συνεχίζεται η απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων
Νέα πενθήμερη απεργία από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ
Εργαζόμενοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσοβείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες, Αθήνα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 Με προβλήματα συνεχίζεται η απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, καθώς η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε νέα πενθήμερη απεργία απο αύριο Δευτέρα και μέχρι τις 25 του μήνα (την έβδομη κατά σειρά), ενώ σύλλογοι εργαζομένων αλλά και Ενώσεις πληροφορικής κατήγγειλαν το υπουργείο Παιδείας στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αναφέροντας ότι η ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για το θέμα δεν είναι ασφαλής.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας απαντούσαν σχετικά σήμερα προς τους καλούμενους να απογραφούν διοικητικούς υπαλλήλους που δεν είχαν πρόσβαση στα ακριβά στοιχεία του φακέλου τους, ότι στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος δεν είναι βέβαιος για την βαθμολογία υπηρεσιακής του αξιολόγησης, τον αριθμό ετών της διοικητικής του εμπειρίας ή άλλα σχετικά στοιχεία, «στην υπεύθυνη δήλωση που θα προσκομισθεί, παρακαλείται να γράψει πως για τα πεδία αυτά, διατηρεί επιφυλάξεις».

Αυτό γιατί οι διοικητικοί υπάλληλοι που θέλουν να απογραφούν δεν έχουν πρόσβαση στον φάκελο τους λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου εξαιτίας των οποίων παραμένουν κλειστές οι  Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων. Πάντως, τα στοιχεία που οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων  πρέπει να καταγράψουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου , αποτελούν δήλωση του νόμου Ν.1599/1986.

Από την άλλη πλευρά, στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προσέφυγαν  οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ζητώντας   κάθε νόμιμη άμεση ενέργεια  της Αρχής. Όπως αναφέρουν η χρήση της ιστοσελίδας  που έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα «δεν είναι ασφαλής καθώς τα δεδομένα δεν κρυπτογραφούνται (χρήση πρωτοκόλλου TLS). Η μη χρήση ασφαλούς σύνδεσης συνεπάγεται ότι η ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της δεν είναι υπογεγραμμένο. Υπάρχει η δυνατότητα τρίτος να υποκλέψει την επικοινωνία του υπαλλήλου με τη σελίδα απογραφής (Eavesdropping) καθώς επίσης και να παρουσιάσει εικονικό αντίγραφο της σελίδας χωρίς τη γνώση του υπαλλήλου (man-in-the-middle)».

Ακόμη το ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «η σελίδα δεν περιέχει δήλωση του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων που να αναφέρει αναλυτικά το σκοπό της επεξεργασίας, πού θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα και από ποιόν. Τα στοιχεία αρχικής εισόδου δεν μπορούν να θεωρηθούν αυστηρά προσωπικά (δεν γίνεται χρήση μυστικού κλειδιού ή one-time-password) αλλά είναι διαθέσιμα σε ένα μεγάλο πλήθος υπαλλήλων που πραγματοποιούν επεξεργασία των δεδομένων του υπαλλήλου για διάφορους λόγους (διοικητικούς, μισθοδοσίας κτλ). Κατά συνέπεια δεν μπορεί η ηλεκτρονική απογραφή σε αυτή την πλατφόρμα να έχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης από τον υπάλληλο». Αντίστοιχη ανακοίνωση για το θέμα έγινε και από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος.

Στο μεταξύ την Τρίτη, ημέρα λήξης της σχετικής προθεσμίας που έθεσε το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται και η ψήφιση από την Βουλή η διάταξη που δίνει την δυνατότητα να τεθούν σε αργία εαν δεν απογραφούν. 


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μηνυτήρια αναφορά των διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Eκκληση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ στην «κοινή λογική» 
 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Οι περίεργες μοριοδοτήσεις στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ. | 26/01/2014 01:12
  Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), έβγαλαν μεν τις επιπλέον μοριοδοτήσεις για όσους είχαν δηλώσει ψευδώς πρόσληψη με ΑΣΕΠ, αλλά εμφανίστηκαν άλλες περίεργες μοριοδοτήσεις! Πως εξηγείται το γεγονός ότι στους νέους πίνακες μοριοδότησης για το ΕΜΠ, εμφανίστηκαν τώρα Εκθέσεις Αξιολόγησης, ενώ στους προηγούμενους πίνακες πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν βάλει Εκθέσεις; Είναι δυνατόν προϊστάμενοι και διευθυντές να μην βάλουν τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους αρχικά και τώρα να βάζουν Εκθέσεις; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό και θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα την Τριμελή Επιτροπή του ΑΣΕΠ. Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν λάβει μόρια για θέσεις ευθύνης, οι οποίοι –αν και υπήρχε Οργανισμός στο ΕΜΠ-, είχαν τοποθετηθεί με απλή ανάθεση, χωρίς η επιλογή να γίνει από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν ανταμείβεται σε καμία περίπτωση με επιπλέον μοριοδότηση.
  Μαρία
  απάντηση40
   
   
  ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ (Μέρος Ι). | 26/10/2013 21:55
  Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα: 1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που θα σταλούν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.; Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε πε
  ΝΙΚΗΤΑΣ
  απάντηση110
   
   
  ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ. | 23/10/2013 21:31
  Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή δηλώσουν οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ. ΝΙΚΗΤΑΣ
  ΝΙΚΗΤΑΣ
  απάντηση140
   
   
   
  Μεσαίωνας ολοταχώς | 22/10/2013 15:11
  Ο αγώνας των υπαλλήλων των ΑΕΙ είναι αγώνας για το δημόσιο Πανεπιστήμιο το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να συρρικνώσει. Στόχος της πλουτοκρατίας ήταν και είναι να σπουδάζουν μόνο τα δικά τους παιδιά ώστε η μόρφωση να γίνει ξανά ένα προνόμιο που κληρονομείται. Μη γελιέστε, το διακύβευμα είναι η δωρεάν παιδεία..
  Φλάβιο
  απάντηση313
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Σίγουρα θέλετε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα!? | 21/10/2013 18:31
  Διαβάζω τελευταία πολύ για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συμφωνώ με την ιδέα γνωρίζοντας το πως αυτά δουλεύουν στο εξωτερικό. Νομίζετε ότι εδώ θα δουλέψουν με τον ίδιο τρόπο? πχ. Στον τεχνολογικό τομέα ο εργαστηριακός εξοπλισμός που χρειάζεται μια σχολή να κάνει ανταγωνιστική έρευνα είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ποιός ιδιώτης θα κάνει αυτή την επένδυση που θα του επιστρέψει χρήματα μετά από 10 χρόνια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν θα προσφέρουν τίποτα παραπάνω από οικονομολόγους, δικηγόρους ίσως, φιλόλογους, και στην καλύτερη περίπτωση κομπιουτεράδες. Αυτά δηλαδή που φέρνουν χρήμα από τα δίδακτρα αλλά δεν απαιτούν παραπάνω επένδυση από μια αίθουσα, ένα πίνακα και κιμωλίες.
  Ff
  απάντηση111
   
   
  Κόψτε τους τα λεφτά, και θα δείτε... | 21/10/2013 18:30
  Στην Ελλάδα το έχουμε βρει σχοινί-κορδόνι: Aπεργεί το ένα σωματείο τη μιά μέρα και το άλλο την άλλη ώστε να πληρώνονται, οι καθηγητές θα απαιτήσουν κι αυτοί τώρα να πληρωθούνε, βέβαια, καθώς και καλά θα δούλευαν αν δεν τους εμπόδιζαν οι υπάλληλοι, και γενικώς δεν υπάρχει τέλος σ'αυτό το αίσχος. Η λύση γιά να σταματήσουν όλες αυτές οι ''απεργίες'' (διότι, παιδιά, κακά τα ψέματα: Όταν απεργείς και παράλληλα πληρώνεσαι, η απεργία σου δεν είναι απεργία αλλά κοροȉδία...), είναι, όταν ένα πανεπιστήμιο, μέσο μεταφοράς ή ο,τιδήποτε άλλο είναι κλειστό και δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που το πληρώνουν αδρά, να μην πληρώνεται κανένας απολύτως! Να δούμε πόσες πενθήμερες ''απεργίες'' θα εξαγγείλουν τότε.
  d
  απάντηση79
   
   
   
  Υπάλληλοι Γραφείων... μόνο με πτυχία! | 21/10/2013 13:57
  Έστω ότι όντως υπάρχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ σε ποσοστά 49% και 45% αντίστοιχα. Με ποια κριτήρια ακριβώς φεύγουν/απολύονται αυτοί οι υπάλληλοι; Με την ΚΥΑ 13211/Β2/23.09.2012 προβλέπεται η κατάργηση 1349 οργανικών θέσεων. Μεταξύ άλλων, καταργείται το σύνολο των θέσεων (99!) του «προσωπικού κατηγορίας ΔΕ κλάδου Υπαλλήλων Γραφείου» στο ΕΜΠ. Δηλαδή, φεύγουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι γραφείου απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), οπότε στις γραμματείες και σε άλλα γραφεία της Διοίκησης θα μείνουν όσοι είναι κάτοχοι πτυχίου και έχουν σπουδάσει π.χ. Φυσική, Κοινωνιολογία ή Οικονομικά! Τι παραλογισμός! Για να είσαι υπάλληλος γραφείου, δεν αρκούν οι γνὠσεις του Λυκείου;
  Να ήταν μόνο αυτό...
  απάντηση178
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Δε βγαίνει άκρη... και δε βλέπω φως! | 21/10/2013 13:26
  Οκτώ ΑΕΙ έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταργούνται 1349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού (δ.π.) και οι υπάλληλοι που τις κατέχουν τίθενται σε διαθεσιμότητα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (μείωση 49% δ.π.) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (μείωση 45% δ.π.) έχουν αναστείλει από τότε όλες τις λειτουργίες τους. Αποφασίζονται και καταλήψεις ταυτόχρονα. Το Υπουργείο φτιάχνει «διάτρητο» ιστότοπο. Και ουσιαστική αξιολόγηση ανύπαρκτη, όταν π.χ. φεύγουν απόφοιτοι Δ.Ε. με κριτήριο το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου πριν από 25 ή 30 και παραπάνω χρόνια... Ζητείται λύση!
  Φοιτητής ΕΜΠ
  απάντηση308
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  καποιος | 21/10/2013 13:02
  Φαίνεται κάποιοι υποστηρίζουν το σοσιαλισμό "από όπου και αν προέρχεται". Συγγνώμη, αλλά προσωπικά θα τον υποστηρίξω για όσους τους αξίζει. Όχι υποστηρίζω τυφλά όποιον δηλώνει αγανακτισμένος και βάζω στο ίδιο σακί τους αδικημένους με τους "ημέτερους".
  Ανώνυμος / η
  απάντηση205
   
   
  dropi | 21/10/2013 12:39
  samara, tha prepei na drepese gia tin anapofasistikotita sou na pataxeis tin aliteia twn kathigitwn, eidika tou Pelegrinou
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1930
   
   
  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ | 21/10/2013 10:08
  ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟ .ΑΝΑΞΙΟ.ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗ
  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΜΕΣΑ
  απάντηση3252
   
   
  Μονά ζυγά δικά του | 21/10/2013 09:52
  Δηλάδη μπορεί κάποιος να γράψει ότι στοιχεία γουστάρει, και αν του κάτσει γλυτώνει την διαθεσιμότητα, αν πιαστεί ψευδόμενος γλυτώνει τον εισαγγελέα. Αρβανιτόπουλε πόσα δίνεις στους συμβούλους σου με το iq ραδικιού;
  Rhadamanthes
  απάντηση455
   
   
   
  Πληρώνονται; | 21/10/2013 09:23
  Υποθέτω όλες αυτές τις ημέρες της απεργίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν συμβαίνει το αντίθετο, θα παρακαλούσα κάποιον αρμόδιο δικαστικό να το ελέγξει και να επέμβει, ώστε να τους αφαιρεθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ, και να μεριμνήσει να ΑΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ όσοι συνέβαλαν στην πληρωμή τους... (Μια βδομάδα κάναμε οι εκπαιδευτικοί απεργία και θα μας πάρει καιρό να συνέλθουμε οικονομικά από τις απώλειές της)
  S.V.
  απάντηση4723
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ | 21/10/2013 08:59
  Μία η λύση: ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τώρα!
  πολίτης
  απάντηση2659
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Eπιστράτευση μόνο | 21/10/2013 08:54
  σε ναυτικούς ξέρει να κάνει η κυβέρνηση? Τους φοιτητές και τους γονείς τους υποζύγια που θα χάσουν εξάμηνο ποιός θα τους αποζημιώσει?
  Δεν θά έλθουν οι εκλογές?
  απάντηση4924