Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα το ζευγάρι των Ρομά στο σπίτι των οποίων, στα Φάρσαλα, εντοπίστηκε την Τετάρτη, ξανθό κοριτσάκι το οποίο φώναζαν «Μαρία» και όπωςδιαπιστώθηκε και μετά από εξέταση DNA δεν ηταν δικό τους.

Σε βάρος του ζευγαριού, πρόκειται για έναν 39χρονο και μια 40χρονη, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως δεν έχει εξακριβωθεί η ακριβής ηλικία του (εκτιμάται πως είναι 5-6 ετών) και εάν γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Ρομά να είναι μέλη κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών.
Επίσης αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες του ζευγαριού. Πάντως η 40χρονη επιμένει στον ισχυρισμό της πως το παιδί της το εδωσε μια γυναίκα έξω από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το παιδί έφτασε στο ζευγάρι μέσω τρίτου προσώπου, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος όπως λένε και άλλοι Ρομά στα Φάρσαλα, έσπευσε να εξαφανιστεί μετά τον εντοπισμό της μικρής, μαζί με την μητέρα της από τη Βουλγαρία.
Παράλληλα, σε συνεργασία και με την Interpol, εξετάζονται ξανά υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών και καταγγελίες γονέων στους οποίους είχαν πει πως είχαν πεθάνει τα μωρά τους κατά τη γέννα αλλά δεν τους τα είχαν δώσει για την ταφή.
Ερευνώνται επίσης και πληροφορίες σχετικά με παρουσία του ζευγαριού μαζί με το ξανθό κορίτσι σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στην Κρήτη και τη Φθιώτιδα.
Υπενθυμίζεται πως από την έρευνα προέκυψε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες φαίνεται η 40χρονη μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών.Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.
Σημειώνεται πως κατά την έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν ένα αγοράκι και άλλα δυο κοριτσάκια εκτός της «Μαρίας». Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το ζευγάρι είχε δηλώσει ψευδώς τα άλλα προκειμένου να παίρνει παράνομα επιδοτήσεις.
Επιπλέον από την Παρασκευή που με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού, τόσο το Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο το φιλοξενεί προσωρινά, όσο και η ΕΛΑΣ, δέχονται πολλά τηλεφωνήματα από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση έχουν δείξει πολλά ξένα Μέσα Μαζικής Ενημερώσης.