Σε μια λογιστική εταιρεία στο Μαρούσι που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής επεκτάθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τα οικονομικά του ακροδεξιού μορφώματος.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν αν μέσω της εταιρείας στο Μαρούσι υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές ή περίεργες «επενδύσεις» εν ονόματι της οργάνωσης. Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς. Όμως η επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη με βάση την εμπειρία που έχουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ και από ελέγχους σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων βρήκαν στοιχεία για τις συναλλαγές της οργάνωσης μετά την περίοδο 2011-2012, όταν και πλέον έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Η έρευνα του ΣΔΟΕ που θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες θα εστιασθεί στα παραστατικά που κατασχέθηκαν στα γραφεία του κόμματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε η οργάνωση αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με «σουβενίρ» και τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.