Σε ρύθμιση του ζητήματος ένταξης όσων μηχανικών είχαν καταχωρισθεί ως «προσωρινοί» ενεργειακοί επιθεωρητές, στο «οριστικό» μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών προχωρά του υπουργείο περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, έπειτα από αίτημα των προέδρων Επιστημονικών Συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Σταύρο Καλαφάτη, η συγκρότηση «οριστικού» μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών αποτελεί κίνηση εξορθολογισμού της αγοράς και σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι η δυνατότητα πιστοποίησης ως ενεργειακών επιθεωρητών όσων περισσότερων μηχανικών το επιθυμούν.
Παράταση για όσους μηχανικούς είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση ως «προσωρινοί» ενεργειακοί επιθεωρητές, προκειμένου αφενός να ολοκληρώσουν τα σχετικά σεμινάρια και αφετέρου να προλάβει η υπηρεσία να εξετάσει τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία της αγοράς, μέχρι το τέλος του μήνα αυτού ζήτησαν η πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών –Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ –ΠΕΑ) κυρία Μυρτώ Δεσποτίδη, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) κ. Τάσος Ευσταθίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) κ. Γιώργος Στασινός.