Στον άνθρωπο που φέρεται ότι πυρπόλησε το υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, τον Μάιο του 2010, προκαλώντας το θάνατο της Παρασκευής Ζούλια, 35 ετών, του Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών, και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, καταλήγει βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Real News.

Με το ίδιο βούλευμα, μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε τις μοιραίες μολότοφ, μέσα στην τράπεζα, αφού δύο άγνωστοι συνεργοί του είχαν «κατεβάσει» τα τζάμια της πρόσοψης και είχαν περιλούσει το εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό, παραπέμπεται άλλος ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση την ίδια ώρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», λίγο πιο πάνω στον ίδιο δρόμο.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, αλλά εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, στους δράστες αποδίδονται τα εγκλήματα:
– της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένης και εν απόπειρα,
– της εκρήξεως, εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα,
– της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας
– και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Σημειώνεται ότι οι δικαστές έκριναν ότι οι δράστες δεν στόχευαν μόνον στο θάνατο των τριών άτυχων τραπεζικών υπαλλήλων, που εγκλωβίστηκαν στο κατάστημα, αλλά του συνόλου των συναδέλφων τους. Υπενθυμίζεται ότι εντός του τραπεζικού καταστήματος βρίσκονταν άλλα 24 άτομα που κατόρθωσαν να βγουν σώοι, προτού οι φλόγες και ο καπνός επεκταθούν σε όλο το κτίριο.