Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την οποία υποχρεώνονται οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ να απογραφούν κατέθεσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα προβλέπεται: – αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή υπαλλήλου – θα τηρείται από τους διευθυντές των σχολείων Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού – παρατείνεται η θητεία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 – οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης – οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους – εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μετάταξης εκπαιδευτικών η ρύθμιση του άρθρου 82 παρ. 9 του νόμου 4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος – προστίθενται 3 παρεχόμενες ειδικότητες στα ΙΕΚ και αναδιαμορφώνονται οι ειδικότητες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ.

Μαζί με την ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας κατατίθεται και υπουργική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που τροποποιεί τη προηγούμενη που είχε υπογράψει, για το νέο τρόπο καταγραφής και αποτίμησης τωνπροσόντων των διοικητικών υπαλλήλων ιδρυμάτων, οι διευθυντές Προσωπικού των οποίων, δεν κατέθεσαν τα προβλεπόμενα στοιχεία, ως όφειλαν.

Η πενθήμερη προθεσμία για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, με την συμπλήρωση από τους ίδιους των αναγκαίων στοιχείων στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, ξεκινάει την ερχομενη Δευτέρα.

Νέα πενθήμερη απεργία

Νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι Σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αντίστοιχα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αποφάσισαν 48ωρη απεργία για την Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Η σχετική συνεδρίαση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν, μάλιστα, θυελλώδης.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο οποίο υπηρετεί και η πλειονότητα των συναδέλφων τους που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα, έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για την αξιολόγηση, που έγινε από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα την επιλογή 1348 υπαλλήλων προς απομάκρυνση.

Διαβάστε την μηνυτήρια αναφορά των διοικητικών υπαλλήλων
Οπως υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, η επιλογή δεν έχει γίνει με διαφανή κριτήρια, ενώ δεν έχει δοθεί επίσημα η σχετική έκθεση αξιολόγησης και τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκε πόσοι θα απομακρυνθούν από κάθε Ιδρυμα.

Το Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσποδία Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ.