Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Πειραιά ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Ο 32χρονος χρυσαυγίτης προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας το πρωί της Τετάρτης, αμέσως μετά τη σύληψή του, μία ημέρα πριν.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο συλληφθείς βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, και έφυγε από το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας πίσω του το κινητό του.

Ο 32χρονος λίγες ημέρες νωρίτερα από τη σύλληψή του είχα απολογηθεί ενώπιον των δύο ανακριτών που ερευνούν την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης περιγράφεται στις καταθέσεις των αυτοπτών ως «ο καραφλός που επιτέθηκε μετά σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με την απολογία του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο εν λόγω 32χρονος είναι «υπεύθυνος πολιτικής δράσης» της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια».

Επιπλέον στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, άτομα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση της Αμφιάλης.