Υπάρχει «γιάφκα» της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Αμμο Σούρεζα του Ασπροπύργου; Τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος εκπαιδεύονται σε αλσύλλιο κοντά στο 5ο πεδίο βολής στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου; Τί ακριβώς συμβαίνει με ένα «στέκι» της Χρυσής Αυγής στην οδό Δαβάκη, στους Αμπελοκήπους, όπου είχαν τόπο συνάντησης κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, μαζί με αστυνομικούς; Ποιά ήταν η δράση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα στην περιοχή της Νεμέας όπου μάλιστα έγινε έρευνα σε δύο μοναστήρια -στα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια- για ανεύρεση οπλοστασίου της οργάνωσης;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρούν να δώσουν τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που εξετάζουν αναλυτικά τις καταγγελίες που έκανε στις δικαστικές αρχές, πριν τρεις μέρες, προστατευόμενος μάρτυρας. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανίζεται να γνωρίζει τα μυστικά της οργάνωσης και να καταθέτει λεπτομέρειες για τους χώρους απόκρυψης όπλων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης.
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που προκύπτουν στην συνέχεια των αναφορών του μάρτυρα;
Τι σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Κάθε Σαββατοκύριακο κάναμε εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».
Το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου, ουσιαστικά, βρίσκεται στον χώρο του παλιού στρατοπέδου του ΚΕΒΟΠ και αποτελείται από πέντε πεδία βολής. Σε αυτό κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και κάθε Τετάρτη απόγευμα συρρέουν εκατοντάδες άτομα, μέλη περίπου 20 σκοπευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά. Η συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα επιβεβαιώνεται από δύο σημεία: δίπλα ακριβώς από το τελευταίο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου (προς την πλευρά του αθλητικού κέντρου και της οδού 3ης Σεπτεμβρίου) βρίσκεται αλσύλλιο και ελεύθερος χώρος δεκάδων στρεμμάτων, ορισμένα σημεία του οποίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης για εκπαίδευση σε όπλα. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα του «Βήματος», εντοπίσθηκαν φυσίγγια, αγνώστου ωστόσο προέλευσης. Επιπλέον, πράγματι το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου και οι τυχόν «άσχετοι» πυροβολισμοί -όπως μνημονεύει ο μάρτυρας- θα γίνονταν αμέσως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς Ωστόσο όπως επισήμαιναν αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ «τυχόν απόπειρα παράλληλης εκπαίδευσης -με την ώρα λειτουργίας του σκοπευτηρίου- στο γειτονικό αλσύλλιο θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή από περιπατητές του Σαββατοκύριακου και θα υπήρχε σχετικό ρίσκο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως ερευνούμε όλη την περιοχή, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο μέλη της Χρυσής Αυγής να είχαν ενταχθεί σε σκοπευτικούς συλλόγους».
Η αποθήκη στον Ασπρόπυργο

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Με εντολή του Πατέλη μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κα σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας (σ.σ. μνημονεύει τα όνομα της εταιρείας) κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο Πατέλης».
Τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιεί έρευνα στην περιοχή προκειμένου να εντοπισθεί η αποθήκη που αναφέρει ο μάρτυρας, που βρίσκεται στην περιοχή Αμμο Σούρεζα, του Ασπροπύργου, σχετικά κοντά στην 4η έξοδο της Αττικής οδού. Ωστόσο, από τον αρχικό έλεγχο της περιοχής προκύπτει ότι κοντά στη συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων υπάρχουν περίπου 10 μεγάλες, φρουρούμενες αποθήκες μεγάλων επιχειρήσεων όπου δίνουν παρόν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Σε σχετικά μεγαλύτερη απόσταση, ανάμεσα σε παραπήγματα και στάνες, υπάρχουν περίπου 5-6 οικήματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι, σύμφωνα με τις αναφορές του μάρτυρα. Τα οικήματα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διευκρινισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και να γίνει σχετικός έλεγχος. Νεώτερα από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένονται ανά πάσα στιγμή…

Το café στους Αμπελόκηπους
ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Στις εκπαιδεύσεις με όπλα συμμετείχε και ένας αστυνομικός ψηλός, περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε café στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο στέκι, το οποίο βεβαιώνεται και από άλλες μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα αυτό έδιναν συχνά παρόν, πέρα από τον συγκεκριμένο αστυνομικό, δύο πρώην και νυν βουλευτές της οργάνωσης από την κεντρική Ελλάδα όπως και συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχαν απασχολήσει προ μερικών μηνών πληροφορίες ότι θαμώνες, μέλη της οργάνωσης, είχαν προχωρήσει σε παράνομες πράξεις μέσα στο café.
Τα μοναστήρια και τα όπλα
ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: (προέρχεται από άλλον προστατευόμενο μάρτυρα). «Σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεωνές είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα».
Από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το περασμένο Σάββατο σε δύο εγκαταλελειμμένα μοναστήρια στο όρος Φωκάς, πάνω από τα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια, δεν βρέθηκαν όπλα. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί την κατάθεση του μάρτυρα αφού τα όπλα μπορεί υπήρχαν και να έχουν μεταφερθεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, επανεξετάζουν την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε δύο συνεργάτες του βουλευτή Κορινθίας, πριν μερικούς μήνες, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή των Αρχαίων Κλεωνών. Επιπλέον επαναδιερευνάται το ζήτημα της λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην γειτονική Νεμέα. Τα γραφεία αυτά είχαν κλείσει ξαφνικά μετά τις εκλογές του 2012 ύστερα από καταγγελίες για απάτες και για μη καταβολή ενοικίων από μέλη της. Ωστόσο άνοιξαν πάλι προ μερικών μηνών σε άλλο κτίριο. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου της Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου ο βουλευτής Στ. Μπούκουρας, μετά τις τελευταίες εκλογές, φέρεται να του είχε πει ότι «τώρα θα είσαι υπό τις εντολές μου, θα γίνω η σκιά σου και δεν θα κοιμάσαι τις νύκτες…». Ακόμη, έχουν υπάρξει αναφορές ότι «χρυσαυγίτες της περιοχής που είχαν ως εργαζόμενους, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλοδαπούς, δεν τους κατέβαλαν τα μεροκάματά τους και ήλθαν σε σύγκρουση μαζί τους».