από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Τι βρίσκει η ΕΛ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο, στο Χαϊδάρι και στη Νεμέα

Το «στέκι» των Αμπελοκήπων και οι χρυσαυγίτες της Κορινθίας
Τι βρίσκει η ΕΛ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο, στο Χαϊδάρι και στη Νεμέα
Το τελευταίο πεδίο βολής του Σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου και δίπλα ο ελεύθερος χώρος στον οποίον αναφέρεται ο προστατευόμενος μάρτυρας πως έκαναν ασκήσεις σκοποβολής τα μέλης της Χρυσής Αυγής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος
 
 
2  φωτογραφίες

 

Υπάρχει «γιάφκα» της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Αμμο Σούρεζα του Ασπροπύργου; Τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος εκπαιδεύονται σε αλσύλλιο κοντά στο 5ο πεδίο βολής στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου; Τί ακριβώς συμβαίνει με ένα «στέκι» της Χρυσής Αυγής στην οδό Δαβάκη, στους Αμπελοκήπους, όπου είχαν τόπο συνάντησης κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, μαζί με αστυνομικούς; Ποιά ήταν η δράση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα στην περιοχή της Νεμέας όπου μάλιστα έγινε έρευνα σε δύο μοναστήρια -στα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια- για ανεύρεση οπλοστασίου της οργάνωσης;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρούν να δώσουν τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που εξετάζουν αναλυτικά τις καταγγελίες που έκανε στις δικαστικές αρχές, πριν τρεις μέρες, προστατευόμενος μάρτυρας. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανίζεται να γνωρίζει τα μυστικά της οργάνωσης και να καταθέτει λεπτομέρειες για τους χώρους απόκρυψης όπλων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης.
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που προκύπτουν στην συνέχεια των αναφορών του μάρτυρα;

Τι σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Κάθε Σαββατοκύριακο κάναμε εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

Το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου, ουσιαστικά, βρίσκεται στον χώρο του παλιού στρατοπέδου του ΚΕΒΟΠ και αποτελείται από πέντε πεδία βολής. Σε αυτό κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και κάθε Τετάρτη απόγευμα συρρέουν εκατοντάδες άτομα, μέλη περίπου 20 σκοπευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά. Η συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα επιβεβαιώνεται από δύο σημεία: δίπλα ακριβώς από το τελευταίο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου (προς την πλευρά του αθλητικού κέντρου και της οδού 3ης Σεπτεμβρίου) βρίσκεται αλσύλλιο και ελεύθερος χώρος δεκάδων στρεμμάτων, ορισμένα σημεία του οποίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης για εκπαίδευση σε όπλα. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα του «Βήματος», εντοπίσθηκαν φυσίγγια, αγνώστου ωστόσο προέλευσης. Επιπλέον, πράγματι το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου και οι τυχόν «άσχετοι» πυροβολισμοί -όπως μνημονεύει ο μάρτυρας- θα γίνονταν αμέσως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς Ωστόσο όπως επισήμαιναν αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ «τυχόν απόπειρα παράλληλης εκπαίδευσης -με την ώρα λειτουργίας του σκοπευτηρίου- στο γειτονικό αλσύλλιο θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή από περιπατητές του Σαββατοκύριακου και θα υπήρχε σχετικό ρίσκο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως ερευνούμε όλη την περιοχή, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο μέλη της Χρυσής Αυγής να είχαν ενταχθεί σε σκοπευτικούς συλλόγους».

Η αποθήκη στον Ασπρόπυργο

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Με εντολή του Πατέλη μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κα σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας (σ.σ. μνημονεύει τα όνομα της εταιρείας) κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο Πατέλης».

Τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιεί έρευνα στην περιοχή προκειμένου να εντοπισθεί η αποθήκη που αναφέρει ο μάρτυρας, που βρίσκεται στην περιοχή Αμμο Σούρεζα, του Ασπροπύργου, σχετικά κοντά στην 4η έξοδο της Αττικής οδού. Ωστόσο, από τον αρχικό έλεγχο της περιοχής προκύπτει ότι κοντά στη συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων υπάρχουν περίπου 10 μεγάλες, φρουρούμενες αποθήκες μεγάλων επιχειρήσεων όπου δίνουν παρόν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Σε σχετικά μεγαλύτερη απόσταση, ανάμεσα σε παραπήγματα και στάνες, υπάρχουν περίπου 5-6 οικήματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι, σύμφωνα με τις αναφορές του μάρτυρα. Τα οικήματα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διευκρινισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και να γίνει σχετικός έλεγχος. Νεώτερα από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένονται ανά πάσα στιγμή…

Το café στους Αμπελόκηπους

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Στις εκπαιδεύσεις με όπλα συμμετείχε και ένας αστυνομικός ψηλός, περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε café στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο στέκι, το οποίο βεβαιώνεται και από άλλες μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα αυτό έδιναν συχνά παρόν, πέρα από τον συγκεκριμένο αστυνομικό, δύο πρώην και νυν βουλευτές της οργάνωσης από την κεντρική Ελλάδα όπως και συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχαν απασχολήσει προ μερικών μηνών πληροφορίες ότι θαμώνες, μέλη της οργάνωσης, είχαν προχωρήσει σε παράνομες πράξεις μέσα στο café.

Τα μοναστήρια και τα όπλα

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: (προέρχεται από άλλον προστατευόμενο μάρτυρα). «Σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεωνές είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα».

Από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το περασμένο Σάββατο σε δύο εγκαταλελειμμένα μοναστήρια στο όρος Φωκάς, πάνω από τα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια, δεν βρέθηκαν όπλα. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί την κατάθεση του μάρτυρα αφού τα όπλα μπορεί υπήρχαν και να έχουν μεταφερθεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, επανεξετάζουν την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε δύο συνεργάτες του βουλευτή Κορινθίας, πριν μερικούς μήνες, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή των Αρχαίων Κλεωνών. Επιπλέον επαναδιερευνάται το ζήτημα της λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην γειτονική Νεμέα. Τα γραφεία αυτά είχαν κλείσει ξαφνικά μετά τις εκλογές του 2012 ύστερα από καταγγελίες για απάτες και για μη καταβολή ενοικίων από μέλη της. Ωστόσο άνοιξαν πάλι προ μερικών μηνών σε άλλο κτίριο. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου της Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου ο βουλευτής Στ. Μπούκουρας, μετά τις τελευταίες εκλογές, φέρεται να του είχε πει ότι «τώρα θα είσαι υπό τις εντολές μου, θα γίνω η σκιά σου και δεν θα κοιμάσαι τις νύκτες…». Ακόμη, έχουν υπάρξει αναφορές ότι «χρυσαυγίτες της περιοχής που είχαν ως εργαζόμενους, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλοδαπούς, δεν τους κατέβαλαν τα μεροκάματά τους και ήλθαν σε σύγκρουση μαζί τους».

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. οι σχέσεις ΔΙΑΣ - Χ.Α. 
 
 
σχόλια (32)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Αρκετά! | 10/10/2013 09:17
  Σε ένα σκοπευτήριο, βρήκαν άδειους κάλυκες! Αν ψάξουν θα βρούν και μολύβια, σίγουρα και άδεια κουτιά από σφαίρες, ε νομίζω αυτά είναι πειστήρια οπωσδήποτε για το ”βήμα”. By the way, θέλω να ευχαριστήσω το ”βήμα” για τον αγώνα τους υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μετά τις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα σας τιμήσει στέλνοντα σας σε διακοπές διαρκειας. Αρκετά!
  Zaglos
  απάντηση1624
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  σοβαρο αρθρο | 10/10/2013 07:09
  Συγχαρητήρια
  vagelis
  απάντηση116
   
   
   
  Συγχρονισμός | 10/10/2013 02:33
  Είναι ιδιαίτερα αξιοπερίεργο πως γίνεται η κατάθεση των μαρτύρων να βρίσκει το δρόμο για την δημοσίευση πριν προλάβει η αστυνομία να βρει το δρόμο της απόδειξης. Το ίδιο έγινε και με τα προσωπικά στοιχεία των μαρτύρων που αν και είναι προστατευόμενοι αποκαλύφθηκαν στον τύπο. Ποιός παίζει με ποιόν? Η δημοσίευση αυτών των τόπων που κατέθεσε ο μάρτυρας είχε γίνει την ίδια ημέρα που έγινε και η κατάθεση!, οπότε όποιος είχε όπλα όπου τα είχε σίγουρα θα είχε χρόνο να τα πάρει πριν από τα "αργά" βήματα των αστυνομικών προλάβουν να φτάσουν εκεί. Ποιό νόημα έχουν αυτά τα δημοσιεύματα εκτός από την παρακώλυση διερεύνησης ενός εγκλήματος και ποιός τα επιτρέπει ...ή καλύτερα ποιος τα υποκινεί?
  archi
  απάντηση202
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Σιγά μην βρείτε τίποτα! | 10/10/2013 00:28
  Ακόμα πονάει η πλάτη του υπαρχηγού , που με τους εξτρα φουσκωτούς στον 12ο όροφο και τα μέλη να αποφεύγουν τα κινητά όπως ο διάολος το λιβάνι, αναγκάστηκε σε τέτοια ηλικία και χωρίς εμπειρία χειρωνακτικής εργασίας να σηκώνει κιβώτια σαββατοβραδο...3 νυχτες κοιμόταν τεντωνόταν μπας και ισιώσει η πλάτη,και πάλι καμπούρης πονεμένος πήγε να καταθέσει..Δείξτε λίγο σεβασμό!
  Κοιμήσου και γω έδωσα στο ΔΝΤ τα λεφτά σου
  απάντηση45
   
   
  pw,pw,pw, | 09/10/2013 22:48
  ola auta brhkan? e bravo tous tote, axia ta lefta pou pairnoun. oi katadotes einai ths d' ethnikhs na broun merikous apo thn superligka
  diogenhs o kynikos
  απάντηση84
   
   
  biblos | 09/10/2013 22:19
  kai o Kain htan X.A.skotwse tin adelfo tou me ena sougia. to leei kai h biblos. mesa oloi, xwris kamia exairesh. hmarton 8ee mou!!!!!
  ta aneureta xhmika tou santam
  απάντηση106
   
   
  Αρνιά, κατσίκια,αμνοερίφια.. | 09/10/2013 19:55
  ..ασπίδες, κοντάρια και άλλες φαιδρότητες από τους ντερπεντέρηδες μεγκάλους καραγκιόζηδες της διαπλοκής. Θα τα φάτε τα μούτρα σας όποτε και αν γίνουν ρημαδοεκλογές.
  VV
  απάντηση1515
   
   
   
  OURANIA MOU? | 09/10/2013 15:35
  ELA OURANIA, TELEIWSA NWRIS SHMERA KAI ERXOMAI SPITI. ANAVEIS LIGO TO 8ERMOSIFWNA?
  Zaglos
  απάντηση3615
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Δεν ήξερα ότι τα παπαγαλάκια... | 09/10/2013 14:55
  ...γίνονται και λαγωνικα!!!
  Σερλοκ Η.
  απάντηση3952
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Άπαξ | 09/10/2013 14:39
  και βρεθεί οπλισμός η χα έχει τελειώσει εν μια νυκτί.
  kkkk
  απάντηση6518
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  καμιά σημασία δεν έχει... | 09/10/2013 14:24
  το τι βρίσκει η ΕΛΑΣ στο Λαύριο. Το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που γράφει ο τύπος πως βρέθηκε.
  Χρύσανθος Λαζάρ
  απάντηση3945
   
   
   
  Oraios titlos | 09/10/2013 12:44
  Oraio keimeno alla....ti vrike i El.As. ? Tipota !
  LK
  απάντηση5058
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ετοιμάζουν θαλάμους αερίων | 09/10/2013 12:43
  Θέλω να καταγγείλω κι εγώ κάτι σοβαρό. Πριν λίγες ημέρες μια ομάδα φουσκωτών με μαύρες μπλούζες μπήκε στο λεωφορείο. Ο πιο μπρατσαράς άρχισε να δίνει παραγγέλματα στους άλλους και όλοι μαζί ξεκίνησαν να "αερίζονται". Πρόκειται για ειδική ομάδα χημικού πολέμου της Χ.Α.. Όλοι τους τρώνε κάθε μέρα φασολάδα με διαταγή Μιχαλολιάκου
  Νικόλας
  απάντηση5996
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ρεζίλι των σκυλιών... | 09/10/2013 06:08
  γίνατε "δημοκράτες", με τα ευρήματα των προχθεσινών "δημοσκοπήσεων"!!! Η πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, σας γυρίζει μπούμερανγκ!!! Συνεχίστε και στις ευρωεκλογές θα γίνετε ρεζίλι και των γατιών...
  Φιλόζωος
  απάντηση66216
  Απαντήσεις  6 | Εμφάνιση όλων
   
-