Με διαφορά επανεξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Θάνος Μελέτης Δημόπουλος στις εκλογές που έγιναν της Τρίτη για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Σχολή. Ο κ. Δημόπουλος συγκέντρωσε 377 ψήφους έναντι των 144 ψήφων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τάκης Σκανδαλάκης.
Κατόπιν αυτού ο κ. Δημόπουλος θα παραιτηθεί από την θέση του ως αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο μένει χωρίς «εθνικό» συντονιστή, καθώς ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Μπερτσιμάς δεν μένει μόνιμα στη χώρα μας αλλά την επισκέπτεται από τις ΗΠΑ όπου διδάσκει. Η θέση – κλειδί του αντιπροέδρου του Συμβουλίου θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα και για τον λόγο αυτό αναμένεται ότι θα συνεδριάσουν σύντομα τα μέλη του.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημόπουλος είχε παραιτηθεί από την θέση του ως πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής όταν εξελέγη μέλος του Συμβουλίου διοίκησης του Ιδρύματος και στη συνέχεια αντιπρόεδρός του. Κατόπιν όμως, με δεδομένα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της και να επιστρέψει στα προηγούμενα καθήκοντα του.