Δεν θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, μετά από σχετική παρέμβαση του ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που συμφωνήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο είναι να εκπνεύσει η ΠΝΠ και ακολούθως τα όποια νομικά κενά υπάρχουν και αφορούν την ΕΡΤ να παραπεμφθούν σε νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία η οποία θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα «βραχιολάκια».

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ακύρωση της ΠΝΠ δεν παράγει έννομα αποτελέσματα εις ότι αφορά τα μέχρι τώρα δεδομένα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό, αφού θεωρείται ότι μετά το «λουκέτο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την ίδρυση του νέου φορέα ΝΕΡΙΤ Α.Ε. η ουσία της ΠΝΠ έχει εκπληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠαΣοΚ είχε ταχθεί κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και είχε δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσει, ενώ είχε καταθέσει από κοινού με την ΔΗΜΑΡ πρόταση νόμου για την ακύρωσή της. Τέλος, τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσε η ΠΝΠ σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου θα ρυθμιστούν εν ευθέτω χρόνω.