Ενώπιον της Δικαιοσύνης προσάγεται εκ νέου ο 32χρονος χρυσαυγίτης Γιάννης Καζαντζόγλου, αυτή τη φορά για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου χρυσαυγίτη, είχε βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά και φέρεται ως ένας από τους συνεπιβάτες του το μοιραίο βράδυ.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, η οποία χειρίζεται τον φάκελο της δολοφονίας και συνελήφθη, σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Ο Γ. Καζαντζόγλου είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τις προηγούμενες ημέρες, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί για τα 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο μετά την απολογία του στον ανακριτή, στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, είχε αφεθεί ελεύθερος με περοριοστικούς όρους.

Όπως έχει αποκαλύψει το «Βήμα», ο 32χρονος υπάλληλος σουπερ-μάρκετ φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι ήταν ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ και περιγράφεται ως «ο καραφλός που επιτέθηκε μετά σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με την απολογία του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο εν λόγω 32χρονος είναι «υπεύθυνος πολιτικής δράσης» της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια. Επιπλέον στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες άτομα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για αυτόν και τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση της Αμφιάλης.

Το κινητό του 32χρονου βρέθηκε στο ΙΧ του Ρουπακιά και ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του: «Είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2011. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημέρα του φόνου, μάθαμε ότι ο πρόεδρος θα έλθει μετά από δύο ημέρες. Η έλευση του προέδρου μάς ήλθε άξαφνα! Με τον κ. Ρουπακιά ήταν να πάρω έντυπο υλικό από το αυτοκίνητο για να πετάξουμε φέιγ βολάν. Ξέχασα το κινητό μου στο αυτοκίνητο του κ. Ρουπακιά όταν συναντηθήκαμε για να μου δώσει το υλικό. Μιλήσαμε για πέντε λεπτά, κάναμε τσιγάρο και ξεχάστηκα. Την επόμενη ημέρα έμαθα από τον πατέρα μου ότι κάτι έγινε […], τότε θυμήθηκα το κινητό μου(!). Δίναμε βαρύτητα στον πρόεδρο».