Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται εδώ και μια εβδομάδα οι επιχειρήσεις –σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας.

Μια από αυτές έγινε την Κυριακή το βράδυ και σε αυτή πήραν μέρος 150 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 310 άτομα και συνελήφθησαν τρία εκ των οποίων δυο αλλοδαποί γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις και ένας αλλοδαπός γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα μας.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επίσης το Σάββατο οι έλεγχοι των αστυνομικών έγιναν στη λαϊκή αγορά της οδού Μιχαήλ Βόδα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Όπως έγινε γνωστό πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί εκ των οποίων ένας υπήκοος Μπαγκλαντές για κατοχή 800 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και ένας υπήκοος Αφγανιστάν γιατί διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Παράλληλα κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου τα οποία παρέλαβαν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων για καταστροφή.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας είχε δώσει εντολή πρόσφατα να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.