Ψαροντούφεκα και καλάμια ψαρέματος έπαιρναν από μαγαζάτορες μέλη της «Χρυσής Αυγής» ως αμοιβή για πώληση προστασίας. Στις 32 υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών από υποστηρικτές της οργάνωσης που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ στις δικαστικές αρχές είναι «τα ίδια πρόσωπα». Η παρουσία Χρυσαυγιτών πίσω από τα ΜΑΤ ήταν προσυνεννοημένη…

Αυτές οι αποκαλύψεις περιέχονται σε πέντε νέους απομαγνητοφωνημένους που αποκαλύπτει «το Βήμα» με κεντρικό πρόσωπο τον υπεύθυνο ασφαλείας της «Χρυσής Αυγής» στον Πειραιά που είναι υπόδικος για επιθέσεις. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να είχε μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ σε χρόνο προγενέστερο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και φαίνεται να υπάρχει παλαιότερο, «πλούσιο» μαγνητοφωνημένο υλικό για τον ρόλο του.
Στις συνομιλίες αυτές, που θεωρούνται ίσως οι πιο σημαντικές στον φάκελο της «Χρυσής Αυγής», γίνεται σαφής αναφορά για σχέσεις μελών της οργάνωσης με κυκλώματα εκβιαστών και για συνεννοήσεις που υπήρχαν μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών προκειμένου τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος να αφήνονται ανενόχλητοι να πετούν πέτρες πίσω από τις τάξεις των ΜΑΤ.
Όπως μάλιστα λέει ένας εκ των χρυσαυγιτών «για να είναι οι δικοί μας με τα καδρόνια, πίσω από τους μπάτσους, το είχε κανονίσει ο Νίκος ο κοντός»!
Ακόμη στους διαλόγους υπάρχουν αναφορές για επικοινωνίες του υπευθύνου ασφαλείας της οργάνωσης στον Πειραιά με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό προκειμένου να μην εμφανισθεί σε δικαστήριο. Επιπλέον υπάρχει σειρά σχολίων για επιθέσεις της οργάνωσης με την χρήση υβριστικών σχολίων. Το ίδιο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» ακούγεται να λέει για μια γυναίκα- υποστηρικτή της οργάνωσης που ήταν σε φάση αποχώρησης: «της είπα να παραδεχθείς ότι είσαι πατσαβούρα και δεν θα σ’ ακουμπήσει, της λέω κανείς».

Ο ίδιος άνθρωπος τάχα αγανακτισμένος δηλώνει «αθώος» για τις πρόσφατες επιθέσεις. Όμως στην συνέχεια παραδέχεται «την γλιτώσαμε όταν τα κάναμε και θα μας κλείσουν φυλακή μετά από δύο χρόνια».
Επίσης στην συζήτησή τους οι «χρυσαυγίτες» ακούγονται να λένε ότι «μετά την δολοφονία στο Κερατσίνι η οργάνωση θα λάβει 40%!».
Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ίδιος υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης μνημονεύει επεισόδιο που σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού λέγοντας ότι «οι «Πυρήνες της Φωτιάς» κτύπησαν έναν «δικό μας». Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν η συγκεκριμένη επίθεση σημειώθηκε προ μίας εβδομάδας και τραυματισμένος είναι ένας αστυνομικός που είχε συλληφθεί για εκβίαση αλλοδαπών!
Στη συνέχεια στέλεχος της Χρυσής Αυγής ακούγεται να μιλά πως ο ίδιος και η οργάνωση της Νίκαιας στόχευαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε απομαγνητοφωνημένο διάλογο, «είχα βάλει στο μάτι αυτόν τον χοντρό, τον κοντό και τον είδα ξαφνικά σε συγκέντρωση στη Νίκαια του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά πάω στη Νίκαια και μου δείχνουν φωτογραφίες του. Λέω αυτός θα είναι στάνταρ και λέω αφήστε τον, θα τον γ… εγώ».
Τέλος, στην ανάλυση κλήσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σημειώνεται ότι την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης είχε επικοινωνία με άτομο αγνώστων στοιχείων που καλούσε από το σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου και (όπως αναφέρεται) «του ζητούσε επίμονα να του γνωρίσει τα πραγματικά περιστατικά και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες της ανθρωποκτονίας του Φύσσα, ειδικότερα ενδιαφερόταν να μάθει τον ακριβή αριθμό των εμπλακέντων καθώς και για την τύχη του τηλεφώνου ενός ατόμου ονόματι Γιάννης». Σημειώνεται ότι από την έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε ότι στο ΙΧ του Ρουπακιά βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον ήδη συλληφθέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιάννη Καζ.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι διαγράφει από μέλος της τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε στη συνέχεια τους αποκαλυπτικούς διαλόγους:

«Πούλα τα όσο θες… πούλα ας πούμε το καλάμι από 200 ευρώ, 100 . Κατάλαβες;»

«Το θέμα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον μετά ναπήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω»


«Πας καλά ρε; Εχουν εκτοξευθεί τώρα με όλα αυτά που γίνονται… έχει φτάσει στο 40% … Κυβέρνηση θα ‘μαστε εμείς τώρα να το θυμάσαι…»

«Εχουν διαλέξει μόνο, 32 υποθέσεις, και στις 32 είναι τα ίδια άτομα ακριβώς»


«Το ξέρεις ότι τον Ρουπακιά τον είχαν πάρει πάνω στη Μεσογείων και δούλευε;»