Συνελήφθη ο αστυνομικός της Ρόδου, ο οποίος προσέφερε τις εκπαιδευτικές (!) υπηρεσίες του σε χρυσαυγίτες. Οπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός συνελήφθη από τους συναδέλφους του της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Αστυνομικές πηγές σημείωναν πως ο αστυνομικός ήταν μέτοχος σε εταιρία που αφορούσε το χώρο της εστίασης.

Ο ένστολος… εκπαιδευτής μάχης, μόλις αποκαλύφθηκε η δράση του, ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα μετά φωτογραφιών της ροδιακής εφημερίδας «Δημοκρατική», στο φύλλο της Πέμπτης, ενώ ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε, σήμερα, Παρασκευή, στο «Εθνος». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας προσέφερε πρακτική διδασκαλία για μάχες σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου. Στους εκπαιδευόμενους περιλαμβάνονται και ανήλικοι, όπως προκύπτει από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα επεκτείνει τις έρευνές της σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, ότι από την 23η Σεπτεμβρίου, όταν υπήρξαν οι πρώτες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα «μαθήματα αυτοάμυνας» η ιστοσελίδα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής «κατέβηκε». Το βράδυ της ίδιας ημέρας κυκλοφόρησε το φύλλο της 24ης Σεπτεμβρίου της εφημερίδας με τίτλο «μαθήματα της Χ.Α. στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου».

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η δράση του, αναφέρει η «Δημοκρατική», ο αστυνομικός υπέβαλε αυθημερόν στην υπηρεσία του αίτηση παραίτησης από το Σώμα επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Η παραίτηση ωστόσο δεν έγινε δεκτή – για να μην αποφύγει ο δράστης πειθαρχικές ευθύνες – ετέθη σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Η πειθαρχική έρευνα, όπως σημειώνεται, παραγγέλθηκε αρχικά στον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Βλαχάκη από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου κ. Αλ. Αποστολάκης. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η έρευνα ανατέθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Για το θέμα υπήρξε την Πέμπτη ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου στην οποία αναφέρεται ότι «ο κάθε αστυνομικός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα όσα πράττει στην προσωπική του ζωή και αναλαμβάνει τις συνέπειες τους. Καλούμε την φυσική μας ηγεσία να διερευνήσει άμεσα το θέμα και να λάβει μέτρα ή να επιρρίψει ευθύνες, όπου υπάρχουν, προκειμένου να μην αφήσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό να αμαυρώσει την εικόνα της τοπικής αστυνομίας, ακυρώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι συνάδελφοι μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».