Πριν από 16 χρόνια ο ίδιος εισαγγελέας που ψάχνει σήμερα την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ερευνούσε τη δράση ακροδεξιών και τις σχέσεις τους με την ΕΛ.ΑΣ., που φαίνεται να μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.
Μία εντυπωσιακή σύμπτωση υπάρχει πίσω από την εκτεταμένη έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την αναφερόμενη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος δικαστικός λειτουργός ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διερευνήσει το περιώνυμο «χουντογλέντι» της Θέρμης την Πρωτομαγιά του 1993, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 όταν δημοσιοποιήθηκε σχετικό βίντεο.
Στο οπτικό υλικό εικονίζονταν τουλάχιστον 40 αστυνομικοί, εκ των οποίων πολλοί με σημαντικούς βαθμούς αλλά και στελέχη των ΕΚΑΜ, να υμνούν το χουντικό καθεστώς και να χορεύουν. Τότε είχε ξεσπάσει παρόμοιος θόρυβος με τα ακροδεξιά σταγονίδια της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τους «σφιχτούς εναγκαλισμούς» ορισμένων ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα στη διάρκεια του βίντεο καταγράφονται άνδρες των ΕΚΑΜ να προχωρούν σε εικονική «βάπτιση» ενός νεαρού αλβανού μουσουλμάνου, ο οποίος εργαζόταν ως βοσκός. Τότε ανάμεσα στα άλλα είχε διαπιστωθεί ότι άνδρες των ΕΚΑΜ έφεραν τα σύμβολα της δικτατορίας στον μπερέ τους ενώ υπήρξε σειρά ερευνών από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Βουρλιώτη προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι συμμετέχοντες στο αποκληθέν τότε «γλέντι της ντροπής». Μάλιστα είχαν ληφθεί 150 καταθέσεις και η δικογραφία της υπόθεσης αριθμούσε 1.430 σελίδες.
Ο κ. Βουρλιώτης από το ίδιο πόστο στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης (σ.σ. παλιότερα ο ίδιος δικαστικός λειτουργός είχε υπηρετήσει και στη Θεσσαλονίκη) είχε διερευνήσει το 1999 τη δράση μεγάλου τοκογλυφικού και παραχρηματιστηριακού κυκλώματος που δρούσε στην πόλη, σκάνδαλο με παράνομες μετεγγραφές στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αλλά και για δράση συμμοριών στις Φυλακές Διαβατών.
Ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας Εφετών είχε διατελέσει την προηγούμενη δεκαετία ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Δικαιοσύνης και ήταν μέλος της επιτροπής που επεξεργάσθηκε νέο νόμο για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους. Επιπλέον την ίδια περίοδο με την ίδια ιδιότητα είχε αρθρογραφήσει για το ζήτημα της ιατρικής βοήθειας σε άτομα που την αρνούνται, ενώ είχε ασχοληθεί και με το ζήτημα των παράνομων υιοθεσιών.