Αναστέλλεται η απεργία της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης) και οι καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων της χώρας επιστρέφουν σήμερα Πέμπτη τα σχολεία.

Η συνέλευση των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε σε απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η αυξημένη πλειοψηφία που χρειάζεται υπέρ της πρότασης για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Έτσι, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, πρόταση που τελικά πέρασε.

Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προαανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες