Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η άμεση αποκρατικοποίηση του λιμένα Πειραιά είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην αντιπροσωπεία της τρόικας με την οποία συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και πρόσθεσε πως πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μέσα σε έξι μήνες. Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι ως πολιτικός δεν επιθυμεί επιβολή νέων φόρων και λήψη νέων οικονομικών μέτρων, αλλά να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα φέρει έσοδα στη χώρα.

Επίσης υπουργός ανέφερε ότι οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθηθεί για τον ΟΛΠ, είτε μέσω του φιλικού διακανονισμού με την Cosco είτε με την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών, θα πρέπει να έχει και την έγκριση της ΕΕ.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την ακτοπλοΐα. Όπως προβλεπόταν από το μνημόνιο, παρουσιάστηκε έκθεση αξιολόγησης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως για παράδειγμα για τα ταχύπλοα, για τα οποία μειώθηκε ο χρόνος δρομολόγησής τους, για την κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής στελέχωσης, για την κατάργηση των εκπτώσεων και για τον αντίκτυπο που είχε η μείωση των συνθέσεων των πλοίων της Αδριατικής. Η μείωση κατά 50% του ξενοδοχειακού προσωπικού για τον χειμώνα θα εξετασθεί αργότερα όταν θα έχει εφαρμοσθεί και θα έχουν φανεί τα πρώτα αποτελέσματα.

Συζητήθηκαν επίσης σχεδιασμοί του υπουργείου, ενώ έγινε αναφορά στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, στην απελευθέρωση της αγοράς και στην αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος.