Πρόσωπο-κλειδί από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής, πρόθυμο να αποκαλύψει όσα έζησε στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης εμφανίστηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας αλλά και για τους ηθικούς αυτουργούς των άλλων περιστατικών παράλληλα η ανακρίτρια Πειραιά καλεί έξι πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν μέσω 7 κλήσεων από το κινητό του δράστη: μία ήταν εισερχόμενη και οι άλλες 6 εξερχόμενες. Το περιεχόμενο των συνομιλιών θα φωτιστεί από τις καταθέσεις.

Στον Άρειο Πάγο
Ο αντεισαγγελέας εξετάζει τις σκοτεινές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής όπως προστασία σε νυχτερινά κέντρα αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης
Το απόγευμα ενώπιον του κ. Βουρλιώτη κατέθεσαν από το ΠαΣοΚ ο γραμματέας της ΚΟ κ. Παναγιώτης Ρήγας, από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Βασίλης Οικονόμου και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για καθυστέρηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Από την πλευρά του ο κ. Ρήγας κατέθεσε ότι πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση» εκμεταλλεύεται τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού δίχως να πιστεύει σε αυτόν.
Ο κ. Oικονόμου από την πλευρά του επισήμανε την ανάγκη ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου για να δοθεί εντός και εκτός Ελλάδας το μήνυμα ότι η ελληνική Πολιτεία είναι αντίθετη στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό.

Κατέθεσε επίσης η βουλευτής της ΝΔ κυρία Σοφία Βούλτεψη η οποία εξερχόμενη δήλωσε ότι ζήτησε «να αφεθεί η Δικαιοσύνη ελεύθερη να πραγματοποιήσει τις έρευνές της».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας κ. Βουρλιώτης επιμένει να ρωτά τους μάρτυρες αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και καθοδήγηση των δραστηριοτήτων της προέλευσης των οικονομικών πόρων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ζήτησε με έγγραφό της δικογραφίες από όλη τη χώρα για να εξεταστούν σην ενιαία προκαταρκτική.