Στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων που συνομίλησαν με τον κατηγορούμενο πριν ή και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά προχώρησε η αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, τα πέντε άτομα θα κληθούν να καταθέσουν σύντομα από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση.

Επιχείρηση σκούπα σε αστυνομικά τμήματα

Επιχείρηση-σκούπα στα αστυνομικά τμήματα στη Νίκαια, στα Καμίνια και στου Ρέντη πραγματοποιεί την Τρίτη η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν περιστατικά βίας, στα οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο με στοιχεία από επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Για την επίθεση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη.

Παρέλαση πολιτικών και δημοσιογράφων στον Άρειο Πάγο και ειδικότερα στον τρίτο όροφο και το γραφείο του αντεισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος διεξάγει την έρευνα προκειμένου να στοιχειοθετήσει τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης. Αναζητούνται κυρίως οι αρχηγοί αυτής της οργάνωσης, που ο ρόλος του διαφαίνεται πλέον και από δικαστικά έγγραφα και μαρτυρίες.

Καταθέσεις στον Αρειο Πάγο

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τρίτης αρχίζει η κατάθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της Βουλής και κυρίως όσων έκαναν σχετικές καταγγελίες. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αντιδικήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τη συμπεριφορά τους στο Κοινοβούλιο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επίσης έχει καταγγείλει τους θύλακες εντός του κράτους, οι οποίοι υποστήριζαν τη Χρυσή Αυγή. Ως μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει και ο κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος παρέδωσε τον συμπληρωματικό φάκελο για τη δράση της Χρυσής Αυγής στον υπουργό κ. Ν. Δένδια και κατέληξε στον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις δέκα σημερινές καταθέσεις, οι δημοσιογράφοι έχουν περιγράψει κυρίως τις εμπειρίες τους από την κάλυψη των θεμάτων τους, ενώ έχουν αποφύγει να αποκαλύψουν ονόματα των πρώην χρυσαυγιτών, που έχουν δώσει τις συνεντεύξεις.

Επιπλέον, καταθέτουν ανωνύμως και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν απομακρυνθεί από την οργάνωση και επιθυμούν να δώσουν στοιχεία για τη δομή της.