Σε εντατικοποίηση των ερευνών προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τυχόν διασυνδέσεων στελεχών του Λιμενικού με την Χρυσή Αυγή, μετά από εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε πως δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε πως «έχουμε ένα Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων που εξετάζει πολλές και διάφορες καταγγελίες. Είμαστε, παρ’ όλα αυτά σε εγρήγορση για να δούμε αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις αξιοποίησης είτε του στελεχιακού μας δυναμικού, είτε ακόμα περισσότερο του εξοπλισμού μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία τέτοια ένδειξη και καμία τέτοια πληροφόρηση. Υπάρχει μια διαδικασία διαρκούς ελέγχου και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται τώρα. Είναι ένας διαρκής έλεγχος που γινόταν ανέκαθεν, σε σχέση με καταγγελίες ή υποψίες που υπάρχουν γύρω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος».
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» είχε καταγγείλει ότι αφίσες με συνθήματα της Χρυσής Αυγής, τα οποία είχαν τυπωθεί σε έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, είχαν κολληθεί σε τοίχους του ΤΕΙ Πειραιά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σημειώνεται πως«από τη Διοικητική Διερεύνηση που διατάχθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση τέθηκε στο αρχείο διότι δεν απεδείχθει τα έγγραφα αυτά αποτελούν οπίσθια όψη των αφισών και κατʼ επέκταση δεν αποτελούν τεκμήριο παραβατικότητας των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το πόρισμα,«τα συγκεκριμένα έγγραφα στα οποία φέρεται ότι έχουν τυπωθεί, δεν υφίστανται τόσο στην ουσιαστική, όσο και στην τυπική τους μορφή, ενώ, παράλληλα δεν ανευρέθηκε ουδεμία από τις εν λόγω αφίσες. Και τέλος τα έγγραφα είχαν απομακρυνθεί από το Αρχείο της υπηρεσίας και είχαν αποτελέσει Αρχείο για το οποίο είχε εγκριθεί η καταστροφή του από το Γενικό Αρχείο του Κράτους».

Επιπλέον τονίζεται πως«αναφορικά με καταγγελίες για φερόμενη διασύνδεση στελεχών Λ.Σ. με τη Χρυσή Αυγή, κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, ξεκαθαρίζεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να καθιστούν βάσιμες τις καταγγελίες αυτές».