Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη και την Τέταρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους».

Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν από το πρωί σήμερα (Τρίτη) κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ένα τέταρτο πριν από τις 14.00 άνοιξε και η Βασ. Σοφίας καθώς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κατευθυνθεί η πορεία της ΑΔΕΔΥ. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα γύρω στις 13.15.

Νωρίτερα πορεία έκανε το ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα από την Ομόνοια όπου είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση. Δέκα λεπτά μετά τις 12.00 ξεκίνησε και η πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ ολοκλήρωνε τη διαδήλωση στη λεωφόρο Αμαλίας και τα μέλη του αποχωρούσαν από τον χώρο. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συγκέντρωση της Κλαυθμώνος απηύθυνε χαιρετισμό ο συνδικαλιστής από τον χώρο των εκπαιδευτικών από τη Γερμανία. Ο Μάνφριντ Κλίνγκελε ανέφερε ότι σήμερα απεργούν οι βερολινέζοι εκπαιδευτικοί καθώς στη Γερμανία, όπως επισήμανε, εφαρμόζεται μια πολιτική λιτότητας στην εκπαίδευση όπως και στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιώργος Χαρίσης, συνδικαλιστής από τον χώρο των ΟΤΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης στην Κλαυθμώνος, είπε ότι «χρειάζεται να μπούμε σε σε έναν αγώνα διαρκείας που θα παλέψει για την ανατροπή όλων όσα έχουν συμβεί στα τρεισήμισι χρόνια του ημονίου».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κακαβάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΓΔΥ), τόνισε ότι «απέναντι στα μέτρα των κυβερνήσεων είναι καθήκον των εργαζομένων να διαφυλάξουν το επίπεδο ζωής το δικό τους αλλά κυρίως των επόμενων γενεών».

Την Τετάρτη διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (13.00) στα Προπύλαια και τα συνδικάτα οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (18.00).

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη», οπότε η κινητοποίηση της Τρίτης δεν θα έχει τον χαρακτήρα 24ωρης γενικής απεργίας.

Στη διήμερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με αποτέλεσμα να αναμένεται να εμφανιστούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις εφορίες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, την Τρίτη και την Τετάρτη, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα συμμετέσχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ.)

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Την Τρίτη η ΔΟΕ έχει καλέσει τους δασκάλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και την Τετάρτη στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (13.00 στα Προπύλαια) καθώς και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.