Με γεμάτο το απεργιακό δελτίο ξεκίνησε η εβδομάδα, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν της κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία
, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα και συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, ενώ χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, της ΑΔΕΔΥ, ενώ χθες το ΔΣ της ΔΟΕ είχε κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία κατέρχονται από χθες οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
. Χθες στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχώρησαν από χθες και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για σήμερα Τρίτη 24 και αύριο Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.