Προφυλακίστηκε ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, η οποία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Ο Γ. Ρουπακιάς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του δράστη, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και κινήθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσή τους κατά την προανάκριση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του αλλά σε κοντινή καφετέρια. Το αυτοκίνητό του είπε, ότι το είχε παρκάρει ανάποδα επειδή δεν έβρισκε αλλού να παρκάρει… Ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητό του και το είχε αγοράσει από Πακιστανό ενώ παρέμεινε στη θέση του ότι δέχτηκε επίθεση και το έγκλημα το διέπραξε ευρισκόμενος σε άμυνα. Μάλιστα είπε ότι υπάρχει ιατροδιαστική έκθεση που διαπιστώνει ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι του. Στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, συμμετείχε σε εκδηλώσεις της. Με το θύμα υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και δεν ήταν στοχοποιημένο ενώ παραδέχθηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα αλλά από φίλο του για άσχετο θέμα. «Εκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».

Ο δράστης, που έχει ομολογήσει την πράξη του είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν από νωρίς το πρωί αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Υπάρχει βίντεο με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστηρίζει η μητέρα του

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου υποστηρικτή της Χρυσής ΑυγήςΓιώργου Ρουπακιάπροκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που του έδωσε τη «διαταγή» να πάει στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 και να σκοτώσει τονΠαύλο Φύσσα.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όπως αναφέρει όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ’ όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα ο 45χρονος που ήταν στο σπίτι του δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία.

Όπως είπαν όμως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι αξιωματικοί, τέτοιο βίντεο δεν έχει φτάσει στην Ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.

Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Στις 22.40, στη Θεσσαλονίκη, πέντε άτομα τα οποία κατείχαν υλικό της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν μέλη της, ελέγθησαν από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή δικαστήριων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα σπρέι πιπεριού, τρία πτυσσόμενα γκλοπ, δύο σουγιάδες και μία κροτίδα. Και οι πέντε συνελήφθησαν ενώ προανάκριση διεξάγη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Λίγο, αργότερα, περί τα μεσάνυχτα, στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τρία άτομα που κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες. Η αστυνομία περίμενε τον εισαγγελέα προκειμένου να δοθεί άδεια για έλεγχο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.