Με την συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθηγητών και φοιτητών από τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πάντειο) συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας η πορεία διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα.
Μετά την Πανεπιστημίου έχουν κλείσει πλέον και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου, ενώ οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Βασιλίσσης Σοφίας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου συγκεντρώθηκαν από το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας, οι οποίοι, όπως και οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα, ξεκίνησαν σήμερα την πρώτη από τις 48ωρες απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ενώσεις τους, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 1600 από αυτούς.
Όπως είναι γνωστό, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας έχουν εξαγγείλει απεργίες σε όλα τα Ιδρύματα για τις 10 και 11, αλλά και 12 και 13 του μήνα, ενώ από τις 16 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα κάνουν πενθήμερη απεργία. Μαζί έχουν κατέβει στο δρόμο και κατευθύνονται αυτή την ώρα προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητικοί σύλλογοι.