Πήρε …φωτιά το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) το οποίο υποδέχεται τις δηλώσεις για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4178/2013. Μόνο το πρώτο εικοσιτετράωρο κατατέθηκαν 4.300 φάκελοι.

Μάλιστα, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά που λειτούργησε το σύστημα (λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας), δέχθηκε 170 φακέλους. Όπως εκτιμούν πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με δεδομένο ότι το σύστημα ήταν κλειστό εδώ και τρεις μήνες, πολλοί φάκελοι αφορούν εκκρεμείς μεταβιβάσεις και οι υπόλοιποι τακτοποιήσεις νέων αυθαιρέτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα αυθαίρετα έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο νόμο για τα αυθαίρετα, τον 4014 / 11 _ ο οποίος εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός από την πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας _ μπορούν να κάνουν χρήση των νέων ρυθμίσεων του 4178 / 2013. Ωστόσο, η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς τους στο σύστημα του ΤΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.