Λίστα με τα ονόματα των γιατρών οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε υπερσυνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Σ. Στασινόπουλο.

Ο υπουργός ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία του ελέγχου και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ι. Πατούλη και εκπροσώπους του ΕΟΦ είπε ότι οι εν λόγω γιατροί θα τιμωρηθούν εφόσον στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες εναντίον τους.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός. Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή».