από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Oι βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ολοι οι σχετικοί πίνακες

Μέχρι και 2.832 η πτώση βάσεων σε Πανεπιστήμια της περιφέρειας!
Oι βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ολοι οι σχετικοί πίνακες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Σε 338 τμήματα σε όλα τα Ιδρύματα έχουμε πτώση, με μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα και στα Ιδρύματα «πρώτης γραμμής» εκείνη του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Πειραιά που έπεσε 1.953 μόρια ή του Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου που κατρακύλησε κατά 1.809 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Γενικά όμως οι πτώσεις στα Οικονομικά τμήματα ήταν εντυπωσιακές σε όλη τη χώρα, καθώς εφέτος είχαμε μείωση 10% των εισακτέων τους.

Το τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών έπεσε εφέτος κατά 2.322 μόρια, ενώ στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο το τμήμα Οικιακής Οικονομίας έχει πτώση 2.401 μορίων.

Συνεχίζεται και εφέτος η εντυπωσιακή πτώση των Παιδαγωγικών τμημάτων που κάποτε (την περίοδο που οι δάσκαλοι είχαν εξασφαλισμένη την επαγγελματική τους αποκατάσταση) ξεπερνούσαν τα 17.000 μόρια. Εφέτος το αντίστοιχο τμήμα της Φλώρινας έπεσε κατά 1.487 μόρια φτάνοντας κοντά στα 13.000 μόρια για την εισαγωγή στα προγράμματα του.

Εντυπωσιακές πτώσεις καταγράφθηκαν και σε τμήματα πανεπιστημίων της Περιφέρειας. Για παράδειγμα το τμήμα Μηχανικών χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης στον Βόλο έπεσε εφέτος κατά 2.832 μόρια! Το τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος στην Ξάνθη απαιτεί εφέτος βάση εισαγωγής κατά 2.538 μορίων χαμηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή...

Ο αριθμός των εισακτέων και τα... παράδοξα

Κενές έμειναν εφέτος 836 θέσεις από όλες τις κατηγορίες (πέρυσι είχαν μείνει κενές 1.150 θέσεις). Άνοδο έχουν 96 τμήματα (κυρίως των ΤΕΙ, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται οι Στρατιωτικές σχολές οι οποίες ανέβηκαν αρκετά εφέτος, με εξαίρεση τις Σχολές Ευελπίδων και Ικάρων που έμειναν σταθερές). Τέλος 28 τμήματα έμειναν σταθερά, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν εφέτος και 28 νέα τμήματα προερχόμενα από συγχωνεύσεις της «Αθηνάς» που δεν είναι συγκρίσιμα σε σχέση με τις περυσινές επιδόσεις των υποψηφίων τους).

Συνολικά 26 τμήματα έχουν εφέτος εισακτέους με βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων, δηλαδή ένα 5,75% του συνόλου τους (ενώ πέρυσι ήταν 8%). Αντίθετα, κάτω των 10.000 μορίων βρέθηκαν εφέτος 119 μόρια σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (πέρυσι ήταν 81 τμήματα).
 
Η Ιατρική σχολή κατρακύλησε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια κάτω από τα 19.000 μόρια, σημειώνοντας μείωση 254 μορίων. Η Νομική σχολή Αθήνας έπεσε επίσης κατά 308 μόρια

Πτώση έχουν και οι Πολυτεχνικές Σχολές (οι Πολιτικοί Μηχανικοί Αθήνας έπεσαν κατά 959 μόρια εφέτος σε σχέση με την περυσινή τους βάση)

Στην αντίθετη όχθη το τμήμα Μουσικών σπουδών Αθήνας σημείωσε μια ...περίεργη άνοδο 6.670 μορίων που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν. Κατά 5023 έπεσε εφέτος το τμήμα Ιταλικής γλώσσας (στο οποίο εξετάζεται όμως ειδικό μάθημα) και κατά 4.548 το τμήμα Γαλλικής γλώσσας Θεσσαλονίκης.

Πάντως, δεν έλειψαν και εφέτος τα παράδοξα των ειδικών κατηγοριών, καθώς στο Μαθηματικό τμήμα Ιωαννίνων, υποψήφιος από εσπερινό σχολείο μπαίνει με... 1,4 (1.460 μόρια), ενώ η βάση για τους αντίστοιχους υποψηφίους της γενικής σειράς και του γενικού λυκείου ήταν 13 (13.000 μόρια).


Στροφή στα ΤΕΙ

Ξεκάθαρη εφέτος είναι μια στροφή των νέων προς τις σπουδές στα ΤΕΙ, ενώ πρώτο κριτήριο παραμένουν στις επιλογές τους οι σχολές με επαγγελματική αποκατάσταση.

Στα ΤΕΙ έχουμε καλύτερες επιδόσεις από πέρυσι, μάλιστα κάποια τμήματα τους της «πρώτης γραμμής» έχουν ανέβει (διοίκηση επιχειρήσεων, πληροφορικής κλπ.) Αντίθετα σε άλλα τμήματα έχουμε εφέτος πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής (π.χ. τα τμήματα τουριστικών επιχειρήσεων, όπου ειδικό μάθημα που εξεταζόταν ήταν τα Αγγλικών και θα δεχθεί εφέτος πρωτοετείς με βάση  κοντά στα  4000 μόρια).

Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους:

α) Γενικού Ημερήσιου Λυκείου και ημερήσιου ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (κατηγορίες 90% και 10%), με τη γενική σειρά εισαγωγής στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ. Ε. Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού.

β) ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Α΄ (ημερήσιου και εσπερινού), με τη γενική σειρά εισαγωγής στα Τ. Ε. Ι, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

γ) Γενικού Εσπερινού Λυκείου και Εσπερινού ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄, με τη γενική σειρά εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τ. Ε. Ι, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Πέραν του αριθμού εισαγομένων με τη γενική σειρά, κατά τα ανωτέρω, ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στα τμήματα και στις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ. Ε. Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, όσων εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων, οι οποίοι εισάγονται επίσης με βάση τη βαθμολογία που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικών Λυκείων ή ΕΠΑΛ, σε επί πλέον αριθμό θέσεων, που καθορίστηκαν με την ίδια Υπουργική Απόφαση καθορισμού αριθμού εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Οι εισαγόμενοι των ειδικών αυτών περιπτώσεων για την εισαγωγή τους στον επί πλέον αριθμό θέσεων, που καθορίστηκαν αποκλειστικά γι’ αυτούς, κρίθηκαν αρχικά με το σύνολο των μορίων της βαθμολογίας τους για τις θέσεις της γενικής σειράς κάθε σχολής ή τμήματος που δήλωσαν στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου και, εφόσον δεν εισάγονταν με τη γενική σειρά, στη συνέχεια κρίθηκαν για τις θέσεις της ειδικής περίπτωσης που δήλωσαν ότι εμπίπτουν.

Σήμερα τα στοιχεία στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας.


Οι εγγραφές των επιτυχόντων

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ. Ε. Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών - αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών - Μελών της Ε. Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
 
Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών - αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε. Ε.) και β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών – μελών της Ε. Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλογή 1 εκ. υπογραφών για να μην υπολογίζεται η παιδεία στο έλλειμμα  
Προσφορές σε νέους φοιτητές από ακτοπλοϊκές εταιρείες 
Βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ: Δεν είναι οι πρώτοι των πρώτων είναι όμως επιτυχόντες 
11 - 27 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 
 
 
σχόλια (20)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  tholo to topio | 14/01/2014 19:35
  paw epal kai ime mixanologos kai ola einai thola ston orizonta............
  ola thola
  απάντηση31
   
   
  ΤΕΙ Πανεπιστήμια = ΑΕΙ | 14/09/2013 12:51
  Για των διαχωρισμό ΑΕΙ και ΤΕΙ και πως δεν είμαστε ομότιμη με αυτούς σαν ΤΕΙ αλλά με βάση των νόμο είμαστε ΑΕΙ ρίξτε και εσείς μια ματιά αξίζει των κόπο! Αυτί είναι διάταξη του άρθρου 1 παράρτημα 2 του νόμου 4076/2012 Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια» και β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.». Και το άρθρο 1 παράρτημα 2 του νόμου 40
  KNBM
  απάντηση12
   
   
  Ανορθογραφοι | 31/08/2013 16:49
  Ειστε ανορθογραφοι! "οι πτωση βασεων"?????
  Σπυρος
  απάντηση25
   
   
  ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ | 31/08/2013 13:06
  Ήρθε η ώρα πλέον οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια να προσανατολίζονται στις εισαγωγικές προς τις σχολές εκείνες που εξασφαλίζουν μια καλύτερη προοπτική για εργασία και παράλληλα που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία μας. Ένα μεγάλο μέρος των υποψήφιων μέχρι τώρα οραματίζονταν να σπουδάσει στις σχολές υψηλής ζήτησης, σπαταλώντας τεράστια χρηματικά ποσά στο κύκλωμα της παραπαιδείας και μεγάλη προσπάθεια, η οποία κατέληγε χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.λ.π., πτυχιούχοι άνεργοι αναζητούν εργασία οπουδήποτε με μισθούς που δε ξεπερνούν τα 300-400 ευρώ για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Το χειρότερο δεν είναι ότι το μέλλον για τους απόφοιτους αυτούς δε θα γίνει ποτέ ευοίωνο, το χειρότερο είναι ότι σα να μη συμβαίνει τίποτε εξακολουθεί να καλλιεργείται ο μύθος των σχολών υψηλής ζήτησης και νέοι υποψήφιοι αγωνίζονται για εισαγωγή στις σχολές αυτές για να στρατολογηθούν αργότερα στις στρατιές ανέργων. Παράλληλα καλλιεργείται ο άλλος μύθος, των σχολών χαμηλής ζήτησης. Οι σχολές χαμηλής ζήτησης απαξιώνονται, το αντικείμενο τους χλευάζεται, οι καθηγητές τους λοιδορούνται από άσχετους και ανευθυνουπεύθυνους αγνώστους, εξυπηρετώντας καθαρά το αμαρτωλό παρακύκλωμα της παιδείας και αδιαφορώντας για το πραγματικό συμφέρον των υποψηφίων και της χώρας. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πλέον απαραίτητος όσο ποτέ για τους υποψήφιους φοιτητές.
  ioannis
  απάντηση92
   
   
  ΑΔΕΙΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ | 30/08/2013 12:11
  Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΤΩΣΗ των βάσεων, προιωνίζει ΑΕΙ και ΤΕΙ, ειδικά στις επαρχικές πόλεις, με ΑΔΕΙΑ από φοιτητές-ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ. Τί θα κάνει άραγε τους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ Καθηγητές και ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ που θα προκύψουν εξ αιτίας της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ η Ελληνική Πολιτεία;;;Θα τους ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να ΚΑΑΑΑΑΘΟΝΤΑΙ και να ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ τα ΑΔΕΙΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ, ή θα τους πεί, ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, να αναζητήσουν την επαγγελματική τους συνέχεια ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ αφού "(αυτο)- θεωρούνται" ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ άλλη μία κατηγορία ΑΡΓΟΜΙΣΘΩΝ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ" του Δημοσίου;;;;;;;;
  ΒΡΕΙΤΕ ΕΞΩ ΔΟΥΛΕΙΑ
  απάντηση1113
   
   
  Γελοίο Βήμα | 29/08/2013 21:12
  Τη στροφή στα ΤΕΙ που την είδατε παπαγαλάκια; Η γελοιότητά σας είναι απίστευτη ώρες ώρες
  Ανώνυμος / η
  απάντηση911
   
   
  Προς πρωτοετης | 29/08/2013 19:09
  μαγκες χαλαρααα! Φορτωστε τα ολα στον κοκορα μπητε στην δαπαρα να βρειτε κανα καλο γκομενακι, να εχετε το μπουκαλακι σας πρωτο τραπεζι στο ξενυχταδικο, τις εκδρομουλες σας στη μυκονο
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1128
   
   
  παιδια του επαλ | 29/08/2013 16:24
  μεγαλη απογοητευση πηραν τα παιδια του επαλ,κυριως στον τομεα υγειας και προνιας.Τα περισσοτερα παιδια οχι μονο δεν περνουσαν στο τει της αρεσκειας τους αλλα και σε κανενα αλλο τει,διοτι δεν υπηρχε σχολη κατω τον 1.400 μοριων(ως αριστα τα 2.000μορια)απο την ιδικοτητα αυτη.τι να πω!παμε ολοι κατα διαολου με συγχωρητε κιολας!!!
  μαθητρια του 2ου επαλ ηρακλειου κρητης
  απάντηση1419
   
   
  ΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ | 29/08/2013 13:41
  Παρακολούθηση. Καλοπέραση. Πολιτικοποιηθείτε. Και τα 3 πρέπει να τα κανετε σωστά! Για το τελευταίο δεν ειναι απαραιτητο να ενταχθείτε καπου....αλλα ειναι απαραίτητο να εχετε αποψη για τα ΝΕΑ της σχολής, σύμφωνα με τα δικα σας πιστεύω!
  Dimitris
  απάντηση2219
   
   
   
  Φύγετε μπροστά! | 29/08/2013 13:17
  Πρώτη σειρά νέας γενιάς! Πέρνετε την σκυτάλη σε δύσκολη περίοδο και έχετε την ευχή να τα πάτε καλά! Όσοι πέρασαν, να κάνουν κάτι καλύτερο από αυτό που παρέλαβαν! Όσοι δεν πέρασαν, να μην απογοητεύονται: η χώρα μας χρειάζεται το νέο αίμα παντού. Όσο για τον Ανώνυμο με τίτλο "Κατρακύλα": κάθε χρονιά οι διαγωνιζόμενοι είναι μεταξύ ίσων. Τι συγκρίνεις?
  GiorgosP
  απάντηση221
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ... | 29/08/2013 12:38
  ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠ/ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ! ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1232
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μια καλή συμβουλή | 29/08/2013 10:25
  Προς τους πρωτοετείς: παρακολουθείτε ανελλιπώς.
  Πάνος Σ.
  απάντηση846
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Άχρηστο υπουργείο | 29/08/2013 10:10
  Το πόσο άχρηστο και αναποτελεσματικό είναι το σημερινό υπουργείο Παιδείας με επικεφαλής αυτόν που καμώνεται τον υπουργό του φαίνεται κι απ' το πόσο καθυστέρησαν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, κάτι που είναι παρωνυχίδα μπροστά στα άλλα εγκλήματα που γίνονται. (Φυσικά, και τέλος Ιουλίου να ανακοινώνονται, αργά είναι!) Το πόσο επικίνδυνο είναι το υπουργείο, φαίνεται κι απ' τους προηγούμενους υπουργούς, με κορυφαίο του χορού το σιχαμερό (θου, Κύριε) βρομοπαπανδρεάκι...
  ab
  απάντηση2753
   
   
  Αλληλούια... | 28/08/2013 20:15
  Καιρός ήταν..
  Υποψήφιος
  απάντηση483
   
-