Η Fereikos-Helix έγινε η έκτη ελληνική εταιρία που εισήχθη στο δίκτυο της Endeavor, «με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της στήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας», όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς οργάνωσης.
«Η εταιρεία αποτελεί την έκτη ελληνική προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor. Η επιλογή έγινε στο 49ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel –ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 13-15 Αυγούστου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η εταιρία, η οποία εκπροσωπήθηκε από τις συνιδρύτριες και αδελφές, κυρίες Μαρία Βλάχου και Πένυ Βλάχου δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τα τέλη του 2007, με έδρα την Κόρινθο, ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου και έχει αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη της σαλιγκαροτροφίας εν Ελλάδι.
Η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο 175 εκτροφέων σαλιγκαριών, οι οποίοι λαμβάνουν τεχνογνωσία και πόρους από τη Fereikos-Helix για την παραγωγή υψηλής ποιότητας οργανικών προϊόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ δραστηριοποιείται στην εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών, αλλά και τη δημιουργία μιας σειράς τυποποιημένων προϊόντων έτοιμων για μαγείρεμα, με την επωνυμία «Φερέοικος».
«Η Fereikos-Helix έχει λάβει σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και η παραγωγή της εξάγεται κατά ποσοστό 70%, προωθώντας ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό» αναφέρει η Endeavor.
Σημειωτέον ότι έχει προηγηθεί η ένταξη άλλων πέντε ελληνικών επιχειρήσεων στο δίκτυο της διεθνούς οργάνωσης: Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ, η Obrela Security Industries, η Out There Media, η Hellas Direct και η Daily Secret.
Στο ISP αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 18 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor, 7 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 10 επιχειρήσεις από 9 χώρες. «Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 818 από 510 εταιρείες σε 15 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους» καταλήγει η ανακοίνωση.