Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης με έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

Οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Πελοποννήσου και της Αττικής, που έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο γι’ αυτό τον σκοπό, με επικεφαλής τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχαν γίνει επιχειρήσεις στη Μεσσηνία και τη Δευτέρα στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα για τους ελέγχους την Τρίτη στη Μεσσηνία, ελέγχθηκαν συνολικά 623 άτομα (303 ημεδαπό και 320 αλλοδαποί).

Από αυτά, συνελήφθησαν 84 (οι περισσότερες για παράνομη διαμονή στη χώρα και υγειονομικές παραβάσεις) ενώ εκτελέστηκαν αποφάσεις για κατεδάφιση 14 καταλυμάτων.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 235 παραβάσεις (200 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, 22 υγειονομικών διατάξεων, 6 για κλοπή ρεύματος, 4 του νόμου περί όπλων, 1 του νόμου για ναρκωτικά, 1 των ειδικών ποινικών νόμων και 1 πολεοδομική).