Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το «συσσίτιο μίσους» (καθ’ ότι «μόνο για Έλληνες») που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή για σήμερα, Τετάρτη, ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974. Το απαγορευτικό του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. αφορούσε την πραγματοποίησή του σε δημόσιο χώρο, γι’ αυτό εν τέλει το ακροδεξιό μόρφωμα επιστράτευσε τα γραφεία του στην οδό Δηλιγιάννη στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Από τις 17.00 άρχισαν να μοιράζουν εκεί το «συσσίτιο μόνο για Έλληνες» και στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν πάνω από χίλια άτομα. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο επικεφαλής του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος.
Οι χρυσαυγίτες άλλωστε άφηναν «παράθυρο» στην ανακοίνωσή τους («Θα σας ενημερώσουμε εντός ολίγου για το σημείο τελέσεως της διανομής τροφίμων» ανέφεραν χαρακτηριστικά). Στο εύλογο ερώτημα γιατί επιτράπηκε η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες», η απάντηση είναι ότι η απαγόρευση του αττικάρχη αφορούσε δημόσιες συναθροίσεις σε συγκεκριμένη περιοχή πέριξ της πλατείας Αττικής (Αχαρνών – Ιουλιανού – Φιλαδέλφειας – ∆ομοκού – Νέστορος – Κωνσταντινουπόλεως – Αγίου Μελετίου – Αχαρνών). Τα γραφεία της Δηλιγιάννη βρίσκονται εκτός ζώνης απογορεύσεων.
Και στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης καταδίκαζε την πολιτική τακτική της Χρυσής Αυγής ως ρατσιστική και ενημέρωνε ότι δεν πρόκειται να δώσει άδεια να πραγματοποιηθεί το «συσσίτιο του μίσους» σε δημόσιο χώρο του Δήμου Αθηναίων. Γι’ αυτό και κατέφυγαν στα γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη: δεν είναι δημόσιος χώρος.
Αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να επιμένει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης παρά την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου, και για τον σκοπό αυτό πρόθεσή της ήταν στην πλατεία Αττικής να παραβρίσκεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Ν. Μιχαλολιάκο. Φαίνεται όμως ότι είτε δεν ήθελαν να φτάσουν στα άκρα είτε δεν μπορούσαν να αποφύγουν επεισόδια όπως είχε συμβεί λίγο πριν από το Πάσχα στο συσσίτιο «μόνο για Ελληνες» που είχε επιχειρηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Τότε παρά την απαγόρευση από τον Δήμο Αθηναίων, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας και εν τέλει απετράπη η πραγματοποίησή του.