Προς στιγμήν φάνηκε να επικρατεί ένταση στο συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος το οποίο διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στο οποίο προσκαλεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και εν όψει της ψήφισής του στη Βουλή και το οποίο οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας». Οι διαδηλωτές έριξαν γύρω στις 23.00 μέρος των κιγκλιδωμάτων που βρίσκονται πολύ κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μπροστά τους έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά η συγκέντρωση εξελίσσεται χωρίς αντεγκλήσεις ή προβλήματα.

Λίγο πριν από τις 23.00 επρόκειτο να γίνει αλλαγή φρουράς των ευζώνων που βρίσκονται στα φυλάκια μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι οι διαδηλωτές έχουν περάσει από τα πεσμένα κιγκλιδώματα και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την τιμητική φρουρά.

Από νωρίς αρκετός κόσμος –σε περίπου 5.000 υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.– έχει συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά –από τα κιγκλιδώματα που εμποδίζουν την πρόσβαση– στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ η κυκλοφορία στη Φιλελλήνων στο κάτω μέρος της πλατείας διεξάγεται κανονικά.

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο είναι ότι σε κάποιες στιγμές που εμφανίστηκαν βουλευτές έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, συγκεντρωμένοι τους αποδοκίμασαν έντονα, δείγμα της φόρτισης που υπάρχει ιδιαίτερα μεταξύ των υπαλλήλων των δήμων που τέθηκαν ή θα τεθούν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν στην πλατεία και βρέθηκαν μαζί με τους συγκεντρωμένους. Τα χαρακτηριστικά γιλέκα των δημοτικών αστυνομικών «κοσμούσαν» μια ελληνική σημαία, ενώ ομάδες συγκεντρωμένων προσωρούσαν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν οι «απαγορεύσεις διαδηλώσεων» που θα ισχύσουν την Πέμπτη εν όψει της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι από τις 17.00 είναι κλειστοί, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του μετρό εν όψει του συλλαλητηρίου.
ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Μιχαλολιάκου
Ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο έκανε η ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων, κατηγορώντας τον ότι έχει τον δήμο ανοιχτό και ότι επιτέθηκε λεκτικά εναντίον συνδικαλιστικού στελέχους.