Τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών αναζητούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους πυροβολισμούς αγνώστων με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην οδό Κεδρηνού, στους Αμπελοκήπους, σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) και από το Εφετείο, στις 8.40 σήμερα, Τετάρτη, το πρωί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που ενδεχομένως κινούνταν στη περιοχή για τη διάπραξη ληστείας ενώ την εξέλιξη των ερευνών παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτους τους επιβάτες του αυτοκινήτου Volvo μαύρου χρώματος και τους ακολούθησαν με στόχο να τους ελέγξουν.

Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν να τους πλησιάζουν οι αστυνομικοί, αρχική εκτίμηση ήταν ότι δύο εξ αυτών κατέβηκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ πυροβόλησαν κατά των διωκτών τους, που ανταπέδωσαν τα πυρά. Τη σκηνή ωστόσο έχει καταγράψει κάμερα καταστήματος που εξετάζεται από την Αστυνομία. Φαίνεται ότι οι τρεις επιβαίνοντες στο όχημα κατέβηκαν με τα καλάσνικοφ και στόχευσαν, από τους οποίους ο ένας γονατιστός, τους αστυνομικούς.

Από την ανταλλαγή πυρών κινδύνεψαν παιδιά και γονείς, πάντως από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ μία από τις σφαίρες κατέληξε σε ανεμοθώρακα υπηρεσιακής μηχανής των αστυνομικών.Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο (τουλάχιστον 10 σύμφωνα με πληροφορίες) περισυνελέγησαν και εστάλησαν για εξέταση.

Λίγο αργότερα το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο, στην οδό Αχαΐας, και εξετάζεται για στοιχεία, όπως αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην ταυτότητα των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε ο οπλισμός τους και το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένα, φέρεται να ανήκει σε Ρουμάνο που διαμένει στους Αγίους Αναργύρους στην οδό Τροίας, ωστόσο ο αλλοδαπός δεν έχει εντοπιστεί προκειμένου να εξεταστεί. Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς σε διάφορες εκτιμήσεις, όπως να θεωρείται ύποπτος για την υπόθεση ή να μη γνωρίζει για την κλοπή του οχήματος και γι’ αυτό να μην τη δήλωσε ή να τον εξαπάτησε γνωστός ή συγγενής του ζητώντας να του δανείσει το αυτοκίνητο και να το χρησιμοποίησε για να προβεί σε εγκληματική ενέργεια. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στο εγκαταλελλειμμένο ταυτοποιείται με αλβανό κακοποιό που έχει απασχολήσει πάλι τις Αρχές για ληστείες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες πόρτα-πόρτα στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων που τράπηκαν σε φυγή πεζή, με βάση τις περιγραφές που έδωσαν στους συναδέλφους τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι ενεπλάκησαν στην ένοπλη συμπλοκή. Έχει δοθεί μάλιστα εντολή για προσαγωγές ατόμων που κρίνονται ύποπτα.

Παράλληλα εξετάζονται κάτοικοι και όσοι εργάζονται στην περιοχή για το ενδεχόμενο να είδαν τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν εξαφανιστεί με κάποιο άλλο μέσο, όπως με ταξί ή μέσο μαζικής μεταφοράς.