Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, η συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ετέθησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ανοιχτά ζήτημα που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, με κομβικό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση του χρόνου υλοποίησης σχετικά με την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαπραγμάτευση, όπως φαίνεται, θα είναι μακρά και δύσκολη, αφού δεν κατέληξαν σε απόφαση τη Δευτέρα αλλά ανανεώθηκε το ραντεβού με την Τρόικα για την προσεχή Τετάρτη.
Λίγο μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να πω τίποτε». Πάντως, συμπλήρωσε ότι «ήταν μια μακρά, εποικοδομητική συζήτηση. Ακουσαν με πολύ προσοχή αυτά που είχαμε να πούμε».
Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτικό όπλο ότι ήδη έχουν καταγραφεί στο πεδίο των απολύσεων οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς το σχήμα της κινητικότητας, για το οποίο και ζητήθηκε η ολιγόμηνη διορία για την πλήρη εφαρμογή του.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου και η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.
Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Βαρτζόπουλος είπε «σχεδόν κανένα πρόβλημα».